Evenimentul Zilei > Economie > ȘEFUL Alro Slatina: România mai are multe de spus la capitolul investiții
ȘEFUL Alro Slatina: România mai are multe de spus la capitolul investiții

ȘEFUL Alro Slatina: România mai are multe de spus la capitolul investiții

România are resurse potenţiale importante, inclusiv în zona forţei de muncă bine calificate, a declarat, dar investițiile sunt încă a nivel redus, potrivit lui Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Alro Slatina.

„Faţă de Polonia, de exemplu, care a atins un grad de saturaţie, România, în momentul de faţă, este încă mult subinvestită, mult subutilizată şi cu resurse potenţiale importante, inclusiv în zona forţei de muncă bine calificate, mai ales pe anumite segmente”, a declarat Năstase, citat de Agerpres. 

„Nu aş spune că este o forţă de muncă ieftină, pentru că e destul de dificil să ai oameni bine calificaţi, ingineri bine pregătiţi, care să îţi facă lucruri sofisticate şi pe care să îi plăteşti incorect. Dar, faptul că ai aceste abilităţi şi aceste competenţe aici face ca lucrurile să se dezvolte mai rapid, altfel alternativa este să aduci ingineri străini, să facă un transfer de know-how, şi asta ia timp de obicei", a afirmat Marian Năstase. 

În ceea ce priveşte noul Cod Fiscal, preşedintele Alro a subliniat că predictibilitatea este mult mai importantă decât nivelul de taxe, deşi „ne interesează taxe cât mai mici", adăugând că în momentul de faţă îşi doreşte un consens pe Codul Fiscal, „indiferent în ce formă va fi el". 

Legat de noul Cod fiscal,  Marian Năstase a spus că este important ca măsurile fiscal, odată adoptate, să se mențină o perioadă mai lungă de timp: „N-am văzut cifrele să ştiu care e impactul. Dar sunt oameni mult mai bine pregătiţi care ştiu cifrele, care le-au analizat, care pot la un moment dat să ia o decizie corectă. Ce este foarte important, este ca, odată luată această decizie, să fie menţinută o perioadă de timp suficient de mare. Este un Cod Fiscal, nu este o lege sau un alt act normativ. Dacă e un Cod Fiscal şi facem o modificare şi îl menţinem în continuare 5-6-7 ani neschimbat, toată lumea va fi mulţumită, după părerea mea, după cum toată lumea e mulţumită de taxa de 16%”.