Șefii de organizații PDL, convocați la o nouă întâlnire cu Băsescu

Șefii de organizații PDL, convocați la o nouă întâlnire cu Băsescu

Liderii din teritoriu ai democrat-liberalilor vor discuta din nou, duminică seară, cu președintele Traian Băsescu dacă premierul Emil Boc trebuie să plece de la Palatul Victoria.

Întâlnirea, care se va desfășura la București, este a treia din ultima lună pe care șefii de organizații o au cu Băsescu, în primele două dându-se un vot nefavorabil premierului Emil Boc și undă verde înlocuirii sale cu un independent. De asemenea, șeful guvernului este așteptat să spună dacă va mai candida sau nu la președinția PDL.  De altfel, democrat-liberalii iau în calcul o demisie a premierului după ce Codul Muncii asumat de guvern va fi trecut, săptămâna viitoare, prin parlament, după respingerea moțiunii de cenzură a opoziției. Tot săptămâna viitoare, secretarul general al PDL Vasile Blaga își va oficializa intrarea în cursa pentru președinția partidului, au declarat pentru EVZ, surse din PDL.  În spatele lui Blaga se aliniază greii partidului, mulţi dintre ei la pachet cu organizaţiile pe care le conduc - Adriean Videanu, Radu Berceanu (Dolj) , Liviu Negoiţă, Ioan Oltean (Bistriţa), Cezar Preda (Buzău), Gheorghe Albu.

De asemenea, alături de secretarul general al PDL o serie de new-entry-uri în tabăra democrat-liberală cum ar fi Gheorghe Flutur (Suceava), venit pe filiera PLD, sau europarlamentarul Traian Ungureanu. De altfel, susţinerea lui Blaga în filiale este foarte mare, acesta putându-se baza şi pe majoritatea voturile la congres venite din Alba, Bihor, Brăila, Ialomiţa. Maramureş, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Gorj, Vrancea, precum şi din sectoarele 1, 3, 4 şi 5 ale Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News