Șefa Asociației Magistraților aleasă în CSM cu o majoritate zdrobitoate

Șefa Asociației Magistraților aleasă în CSM cu o majoritate zdrobitoate

Președinta Asociației Magistraților (AMR), judecătorea Gabriela Baltag, a fost aleasă să facă parte din corpul Consiliului Superior al Magistraturii cu o majoritate zdrobitoare. Baltag a obţinut 777 de voturi, cu 350 mai multe decît ocupantul locului doi.

Judecătoarea  a fost susținută atât de cmagistrații din provincie cât și de cei de laTribunalul București care după ce i-au dat 69 de voturi au înclinat balanța în favoarea magistrate Baltag. „De necrezut pentru o... provincială! Mulţumesc tuturor colegilor, jurnaliştilor şi opiniei publice pentru tot sprijinul şi gîndurile bune!”, a declarat presei Gabriela Baltag imediat după anunţarea rezultatului votării.

Alături de colega sa de la Curtea de Apel Cluj, preşedinta UNJR Dana Gârbovan, Gabriela Baltag s-a făcut remarcată mai ales în ultimii ani, prin desele luări de poziţie ori de cîte ori s-au înregistrat derapaje ale autorităţilor în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti garantate de Constituţie şi de legislaţia internaţională, precum şi atunci cînd se înregistra o nefirească obedienţă a unor magistraţi faţă de politic sau faţă de structurile de forţă ale statului.

Ultima acţiune de amploare a AMR şi UNJR este documentul intitulat „Memorandum pentru Justiţie”, care a fost adoptat de 101 instanţe şi 28 de parchete din toată ţara şi discutat chiar în Plenul CSM! A devenit, de asemenea, de notorietate şi recenta „Scrisoare deschisă” trimisă ambasadorului SUA Hans Klemm, semnată de preşedinţii AMR şi UNJR.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este, de asemenea, cunoscută poziţia Gabrielei Baltag şi a AMR în „Cazul Rarinca”, în care s-a cerut demisia Liviei Stanciu, pe atunci preşedinta ÎCCJ, şi a Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, pentru folosirea Justiţiei în interes personal.