Evenimentul Zilei > Actualitate > ȘEF NOU în Poliție. Noul inspector șef al IPJ Constanța este Bogdan Despescu
ȘEF NOU în Poliție. Noul inspector șef al IPJ Constanța este Bogdan Despescu

ȘEF NOU în Poliție. Noul inspector șef al IPJ Constanța este Bogdan Despescu

Comisarul șef Bogdan Despescu a devenit șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, în urma concursului desfășurat, ieri, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române. Până acum, ofițerul era doar împuternicit la șefia Poliției constănțene.

La sediul Inspectoratului General al Poliției Române s-a desfășurat,ieri, concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța, transmite Poliția Română.

În urma evaluării, comisarul-șef de poliție Despescu Bogdan a fost declarat admis la concursul organizat pentru funcţia de şef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Noul comandant al Poliţiei Constanţa s-a născut pe data de 8 iunie 1972, în Nehoiu, judeţul Buzău, este căsătorit şi are un copil. A lucrat, în perioada 1995-1996, ca ofiţer al Biroului de Investigare a Fraudelor la Poliţia Municipiului Buzău din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, după care, din 1996 până în 2001, a fost ofiţer cu atribuţii în domeniul investigării fraudelor, judiciar şi cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Nehoiu din IPJ Buzău. Din 2001 până în 2002, a fost şef al Biroului Poliţie Berca, iar din 2002 până în 2005 a ocupat postul de adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Buzău.

De asemenea, din anul 2005 până în 2006, comisarul-şef Despescu a condus Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Buzău, după care, în perioada 2006-2011, a fost adjunct al inspectorului-şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Județului Buzău. Din 2011 până în 2012, a fost inspector-şef al Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova.

În perioada 2012-2013, Bogdan Despescu a condus Serviciul Cabinet din IPJ Buzău, iar din 2013 până în 2014 a fost adjunct al inspectorului-şef al Poliţiei Buzău.

Pe 8 aprilie afost împuternicit inspector-şef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.