După ședință, Consiliul Coaliției a emis un comunicat de presă pe care-l redăm integral:

„Partidul Democrat din Moldova i-a comunicat astăzi premierului Ion Chicu îngrijorarea față de declarațiile sale, care au provocat nemulțumiri în spațiul public și pe care Ministerul Afacerilor Externe de la București le-a calificat, într-un comunicat de presă, drept denigratoare. PDM a subliniat că, indiferent de partidele de la guvernare la Chișinău și București, România a acordat suport continuu și necondiționat țării noastre, fapt pentru care Chișinăul este recunoscător.

La rândul său, premierul Chicu și-a exprimat regretul că declarațiile sale au fost interpretate în mod eronat drept denigratoare la adresa României și că acesta a reacționat, mai degrabă, la acuzațiile nefondate repetate ale unui politician de peste Prut și nu la adresa României, a cărui sprijin este esențial pentru țara noastră.

Prim-ministrul a comunicat un mesaj similar și Ambasadorului României la Chișinău, Dlui Daniel Ionița, în cadrul unei întrevederi desfășurate pe parcursul zilei de luni.

Părțile au convenit că și în continuare, România rămâne prieten și partener strategic al țării noastre și că Republica Moldova este recunoscătoare pentru tot suportul acordat, inclusiv pentru ajutorul de 3,5 mln euro oferit recent în lupta contra Covid-19.

Totodată, majoritatea parlamentară consideră că trebuie făcută o diferență între relațiile de suflet între țările noastre și declarațiile politice pe care le fac exponenți ai diferitor partide, așa cum este și europarlamentarul vizat.

Înțelegem luptele politice și miza pentru prezidențialele care vin, în cadrul cărora politicieni din afara țării au diverse preferințe, însă pentru noi sunt importante cifrele și faptele.

Guvernului Filip a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizându-se printr-o îmbunătățire generală a tuturor indicilor, iar Guvernul Chicu muncește deja de mai bine de jumătate de an la realizarea Agendei de Asociere și gestionarea pandemiei legate de Covid-19. Totodată, politicienii din ambele state trebuie să se preocupe de soluționarea problemelor din propria țară.

Relațiile speciale și de parteneriat strategic dintre Republica Moldova și România vor fi aprofundate în continuare, fapt remarcat și în cadrul întrevederii șefului executivului cu Ambasadorul României”, se arată în comunicat.