Poți prepara cei mai gustoși castraveți murați dacă urmezi cu strictețe rețeta veche bulgărească
Toamna și-a intrat în drepturi, astfel că gospodinele au început goana după cele mai alese conserve. Dintre listă nu lipsesc niciodată delicioșii castraveți murați. Cu una dintre cele mai vechi rețete bulgărești de pregătire a castraveților murați nu vei da greș. Iată cum îi poți pune la murat pentru sezonul rece.
Castraveți murați crocanți și gustoși după rețeta bulgărească
Românii consumă castraveți murați mai ales în perioada iernii. Alături de fripturi, în salata de bouef sau alături de fasole, năut sau linte, delicioasele murături sunt extrem de gustoase. Dincolo de gustul lor inconfundabil, gustoșii castraveți murați sunt considerate probiotice sănătoase. Mai mult, aceștia conțin caroten, calciu, dar și caroten. În plus, pot fi consumați cu succes inclusiv în perioadele de dietă.
Pentru a pregăti crocanții castraveți murați după rețeta folosită de gospodinele din Bulgaria, ai nevoie de:
- 1 kg de castraveți; - 90 de ml oțet; - 2 linguri de zahăr; - o ceapă tăiată rondele; - boabe de piper; - o lingură de sare grunjoasă; - câteva bucăți de hrean. - Apă
În funcție de preferințe, poți opta pentru a pune castraveții în borcane mici. De asemenea, varianta de a-i mura într-un borcan mai mare este la fel de utilă. Indiferent de mărimea borcanelor însă, este esențial ca acestea să fie sterilizate în prealabil. După spălarea și igienizarea lor, borcanele se pun în cuptorul preîncălzit pentru sterilizare. Durata acestui proces este de 10-12 minute.
Pune la fiert 1,5 litri de apă. Când aceasta ajunge la punctul de fierbere adaugă treptat sarea și zahărul. Amestecă totul până cele două ingrediente se vor topi. De asemenea poți adăuga oțetul. Odată cu acest pas se ia de pe foc acest amestec. Se adaugă boabele de piper. Așază castraveții rând pe rând în borcan. După primul strat, adaugă câteva rondele de ceapă. Totodată, pune și 2-3 bucăți de hrean. Repetă acest proces până vei umple recipientul.
Secretul delicioșilor castraveți bulgărești constă în gustul inconfundabil dat de hrean. De altfel, acest ingredient va contribui la păstrarea crocantă a murăturilor.