Cercetătorii au „decriptat” secretele puterilor supranaturale ale samurailor

Cercetătorii au „decriptat” secretele puterilor supranaturale ale samurailor

Un text tradus din „Cele douăsprezece reguli ale sabiei”, dezvăluie secretele unei școli de luptă cu sabia care da puteri supranaturale. Datând din secolul al XVII-lea, textul cuprinde cunoștințe transmise de un samurai numit Itō Ittōsai (născut în jurul anului 1560), care a luptat și a câștigat 33 de dueluri în Japonia.

Cercetătorii nu sunt siguri când a murit, dar înregistrările istorice sugerează că ar fi putut să fi trăit peste 90 de ani. Ittōsai nu a scris niciodată regulile sale, ci le-a transmis verbal elevilor.  Descendenții elevilor săi le-au înregistrat mai târziu în scris. Textul descrie regulile despre cum să loveşti unui adversar, precum și două rugăciuni magice pentru a spori spiritul și mintea unui samurai, potrivit lui Eric Shahan, care a tradus recent textul. 

Shahan este un traducător japonez specializat în traducerea textelor japoneze de arte marțiale. De asemenea, deține un San Dan (centura neagră de gradul 3) în Kobudō, o artă marțială japoneză.  Cele două rugăciuni magice sunt vagi și greu de înțeles. "Una dintre rugăciuni spune că un samurai ar trebui să deseneze pe palmele lor câteva caractere sanscrite, inclusiv un personaj care-l reprezintă pe Oni, un tip de demon. Samuraii unesc palmele, spun o rugăciune și își rotesc mâinile o singură dată strigând  "Un!". Este sunetul, înainte de a-și bate mâinile odată și de a le freca", arată rugăciunea. 

O altă regulă din text se numește "ochii inimii". Adică: "nu ar trebui să te uiți la adversarul tău cu ochii tăi, ci să-l  priveşti cu spiritul tău ... Dacă te uiți cu ochii tăi, te poate distrage de la ce ai de făcut, dar dacă te uiți cu mintea ta rămâi concentrat". 

Ne puteți urmări și pe Google News

Există o explicație științifică pentru modul în care au folosit "mintea" și "spiritul", mai degrabă decât ochii, pentru a-și urmări adversarul. Potrivit lui Shahan, "explicația este că reacționezi mai repede la lucrurile care se mișcă în jurul tău. Privind direct la sabia adversarului, înregistrarea conștientă a unei mișcări și apoi încercarea de a răspunde nu se va termina cu bine pentru tine într-un duel de sabie". 

Rugăciunile magice din text erau probabil un tip de auto-hipnoză sau ritual de meditație

"Dacă mintea voastră se află într-un impas înainte de bătălie, înfrângerea ar fi sigură. Există cu siguranță o legătură cu ochii inimii în sensul că trebuie să permiteți corpului  să reacționeze liber și inconștient la atacul adversarului ", a spus Shahan.  

O altă regulă, numită "inima vulpii", avertizează samuraii împotriva faptului că sunt prea precauți. Regula constată în faptul că vulpile sunt precaute și suspicioase prin natura lor. "În loc să fugă într-o direcție, ele se opresc și verifică ce este în spatele lor", iar vânătorul ucide vulpea, lecția fiind că un exces de prudență duce la moarte. Dacă un samurai se gândește la ceea ce ar trebui să facă și va ezita, "adversarul va alege acel moment pentru a lovi" conform acestei reguli.

Prin urmare, este esențial să înlăturați orice îndoială din tehnica voastră. Trebuie să vă instruiți viguros, astfel încât să fiți "goi". Shahan a spus că samuraii care au învățat la școala One Cut  tehnici de luptă "s-au pregătit toată viața în artele spadelor, astfel încât tehnicile au fost înrădăcinate în trupurile lor, şi au nevoie doar de forța mentală pentru a permite corpului lor să răspundă fără minte", notează livescience.