Marian Murguleţ, fost secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), a vorbit despre decizia luată de Florin Cîțu de a-l demite din funcție, la 24 de ore după numire.

În data de 22 iunie, în Monitorul Oficial a fost publicată decizia oficială a premierului Florin Cîţu de numire a lui Marian Murguleţ în funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ce a comentat Marian Murguleț după decizia luată de premierul Florin Cîțu

La 24 de ore după această decizie, prim-ministrul a revenit asupra deciziei semnând revocarea lui Murguleţ, explicând că a hotărât acest lucru prin faptul că, ulterior numirii acestuia în funcţie, a aflat informaţii care l-au determinat să facă acest demers.

„De luni, 28 iunie, ar fi urmat să merg (la minister, n.r.). Tot ce ştiu (despre revocarea din funcţie, n.r.) ştiu din presă. Nu am explicaţii. Mi se pare că e foarte important să stabilim că lucrurile sunt clare: premierul decide cu cine lucrează şi cât timp lucrează. Aici nu avem ce comenta. Referitor la întrebările pe care le-am primit în ultimele mai puţin de 24 de ore, aş face doar două remarci pur tehnice.

Unu – nu ştiu ce informaţie confidenţială sau nu ar fi putut primi premierul despre mine, însă din partea mea o poate face publică. Mai mult nu am de declarat, pentru că ştiţi că sunt un tehnocrat, nu mă amestec în discuţiile dintre politicieni. A doua precizare e una legată de postări. O parte a mass-media a speculat că asta ar fi fost una dintre cauze, legat de nişte postări critice pe ştiu eu ce teme… realitatea e următoarea: colega mea mai tânără care se ocupa de pagina mea de Facebook, în ultima perioadă, făcea câte o postare, eu nemaiavând o activitate publică intensă de la sfârşitul lunii ianuarie.

„Lucrez şi voi lucra cu oricine va avea nevoie de expertiza mea”

Înţeleg că a dat două share-uri – una la un articol de pe edupedu legat de educaţie, şi o alta despre ceva împăduriri în care chiar îşi exprima un dubiu „Aşa o fi?”. Imediat după ce marţi sau miercuri au apărut articolele, ea s-a speriat şi a şters foarte mute postări”, a spus Murguleț.

„Rămân un profesonist, un tehnocrat. Lucrez şi voi lucra cu oricine va avea nevoie de expertiza mea, cu orice Guvern, orice partid politic sau organizaţie privată”, a mai afirmat fostul secretar de stat.