Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Războiul secret din spatele ușilor închise! Cum a reușit Lia Olguța Vasilescu să se impună! Planul secret al lui Liviu Dragnea! Ce urmează. Editorial de Anca Andrei
Războiul secret din spatele ușilor închise! Cum a reușit Lia Olguța Vasilescu să se impună! Planul secret al lui Liviu Dragnea! Ce urmează. Editorial de Anca Andrei

Războiul secret din spatele ușilor închise! Cum a reușit Lia Olguța Vasilescu să se impună! Planul secret al lui Liviu Dragnea! Ce urmează. Editorial de Anca Andrei

Liviu Dragnea a supraviețuit cu greu din ultimul puci și a hotărât să-și ia toate măsurile ca să nu mai existe și un „următorul”. Execuțiile în partid au început cu Adrian Țuțuianu, pe care deja îl iertase de două ori și cu Marian Neacșu, care complota să-i ocupe scaunul de lider. Totuși, lista trădătorilor, mai mari sau mai mici, era una destul de lungă și deși o perioadă i-a lăsat pe unii să creadă că îi va cruța, președintele PSD a dorit să transmită un mesaj clar la ultimul CEX, cel în care au fost remaniați 8 miniștri. „Cei care sunt împotriva mea vor fi aspru pedepsiți. Nimeni nu scapă. Cei care sunt cu mine, vor avea drum lin”.

Zis și făcut. În ciuda susținerii externe și a mesajelor din toate zonele posibile și imposibile, Liviu Dragnea l-a pedepsit pe Mihai Fifor fără să clintească. I-a luat funcția mult iubită de ministru al Apărării și i-a oferit una decorativă. Acum preferatul televiziunilor de știri trebuie să-și execute penitența și să privească de pe margine jocurile politice.

Deși se zvonea că fosta secretară, Carmen Dan, ar urmă să fie sacrificată, ei bine ea a rămas la MAI tocmai pentru că Dragnea a dorit să transmită un mesaj clar: premiez fidelitatea. Iar doamna ministru nu i-a ieșit niciodată din cuvânt.

Un război aprig în partid a fost cel pentru ministerul Transporturilor. Președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, își dorea foarte tare portofoliul, mai ales că cel de la MAI era de neatins. Învingătoare la puncte a ieșit Lia Olguța Vasilescu, care i-a reamintit lui Liviu Dragnea că ea niciodată nu a virat în direcția puciștilor, indiferent de ofertele extrem de tentante pe care le-a primit, spre deosebire de Bădălău, mereu cu un pas în tabăra trădătorilor. Conform unor surse din PSD, Bădălău ar fi insistat mult la Dragnea să primească Transporturile venind cu tot felul de argumente, dar liderul PSD a vrut să-i arate că trădarea nu rămâne nesancționată și i-a oferit un minister greu, cel al Economiei, dar care până acum a fost ținta glumelor din cauza ministrului Andrușcă, recunoscut pentru gafele sale. Așadar, Bădălău este acum pus la panou, în atenția presei și orice mișcare nelalocul ei îl va așeza imediat în tabloul cu Andrușcă.

Încă din 2016, baronul de Giurgiu a fost interesat de Transporturi. De altfel, el a fost cel care l-a impus pe Răzvan Cuc la conducerea ministerului, dar acesta a fost demis pentru că nu ar fi respectat nişte ordine, conform unor surse. Se pare că Bădălău ar fi acţionar prin intermediari la firma Gecor, care are multe contracte importante cu statul român fix pe infrastructură. Informaţia nu a putut fi verificată, însă în mod cert preşedintele PSD Giurgiu este extrem de apropiat de patronul Gecor, Corne Cuşă, cu care are fotografii chiar şi pe facebook. Mai mult decât atât, Bădălău a mers la o nuntă în urmă cu puțin timp, la invitaţia lui Cuşă, care a fost naş.

Aşadar, interesul lui Bădălău în domeniul infrastructurii este unul foarte crescut, dar Liviu Dragnea nu a vrut să-i dea satisfacție și a preferat să o premieze pe Olguța, care a rămas mereu în barca lui.

Deși Bădălău ar fi încercat niște manevre să o compromită pe aceasta, Lia Olguța Vasilescu a fost din nou mai abilă și s-a ales cu ce și-a dorit. În perioada următoare, Liviu Dragnea și-a propus să-i execute pe toți cei care l-au trădat. Adică să-i lovească unde-i doare mai tare, asta neînsemând nicidecum excluderea din partid, ci umilința lor. Chiar și unele aparente premieri se vor dovedi la final adevărate penitențe, mi-a povestit o sursă din apropierea președintelui PSD. Spectacolul este abia la început.