Evenimentul Zilei > Politica > Sebastian Ghiţă, despre Crin Antonescu: „Pare Marele Cacealmist al politicii dâmboviţene”
Sebastian Ghiţă, despre Crin Antonescu: „Pare Marele Cacealmist al politicii dâmboviţene”

Sebastian Ghiţă, despre Crin Antonescu: „Pare Marele Cacealmist al politicii dâmboviţene”

Depuptatul PSD, Sebastian Ghiţă, l-a catalogat pe fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu, drept "Marele Cacealmist al politicii dâmboviţene". Reacţia lui Sebastian Ghiţă, care consideră că Antonescu poartă un "război" cu presa, din cauza "eşecurilor politice", vine după ce fostul şef al liberalilor a afirmat că "oameni ca Ponta şi Ghiţă nu pot concepe că există cariere politice libere".

”Observ mirat atacurile lui Crin Antonescu şi constat că domnia să are, de ceva vreme, un război cu jurnaliştii şi cu presă. Concepţia să despre muncă oamenilor din redacţii este greşită. Aproape jignitoare. A început prin a atacă, acum un an, Evenimentul Zilei, B1, că erau băsiste, după care a trecut la Antena3 şi RomaniaTV, că sunt useliste. A lovit în munca multor jurnalişti, în funcţie de mişcările sale politice. Azi cu Băsescu, ieri anti-Băsescu! Lipsa de performanţă politică şi pierderea oricăror şanse politice printr-o cacealma ciudată în faţă lui Johannis pare un joc de poker cu miza PNL. Toate astea nu pot fi acoperite permanent printr-o ceartă cu presă care te critică”,a declarat Sebastian Ghiţă, citat de România TV.

În privinţa ruperii USL, Sebastian Ghiţă a atras atenţia că, mai ales în teritoriu, acest lucru va avea consecinţe negative pentru România în plan economic, deoarece autorităţile ar fi trebuit să atragă fonduri europene de 10 miliarde de euro. 

”Cred că deficitul de democraţie e în capul lui Antonescu. Dovezi am avut toţi atunci când l-am urmărit cum a condus PNL. Agresiv, fără consultări, cu un anturaj slab şi cu ignorarea statutului PNL. Cine a gândit acest scenariu cu ruperea PNL a greşit groaznic faţă de România. Aceşti ani erau ani în care trebuia să absorbim de la UE 10 miliarde de euro. Ruperea majorităţilor din consiliile locale şi judeţene şi blocarea României este o greşeală imensă. Antonescu era chemat să fie responsabil şi serios faţă de România, faţă de PNL şi faţă de primarii şi preşedinţii de consiliu din ţară. A fost egoist şi orgolios şi incapabil să înţeleagă nevoile reale ale României. S-a lăsat convins şi cumpărat de mafiile din Bucureşti şi se va convinge curând ce parteneri de drum şi a ales. Românii nu mai vor să se repete sub ochii lor hoţiile din energie, de la retrocedări, de la ANAF, etc. Nici Antonescu nu prea înţelege ce face. Pare Marele Cacealmist al politicii dâmboviţene", a mai spus Ghiţă.  

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, înainte de şedinţa BPN al partidului, că premierul Victor Ponta este lovit de "demenţă antidemocratică" şi că inclusiv retragerea candidaturii sale la prezidenţiale continuă să producă spaime ce declanşează o "teroare mediatică", relatează Mediafax.

Antonescu: Ponta e lovit de demenţă antidemocratică

"Eu înţeleg foarte bine că oameni ca Ponta şi Ghiţă nu pot concepe că există cariere politice libere, că există oameni politici care intră în politică, rămân în politică, la o adică şi ies din politică, în deplină libertate, în conformitate cu conştiinţa lor, fără să fie influenţaţi, constrânşi, manipulaţi de structuri, de persoane, de alte lucruri. Este absolut evident că intervenţia de ieri a primului ministru este una propagandistică, nepotrivită pentru un prim-ministru care are altă treabă şi bazată pe o serie de minciuni", a declarat Antonescu.

Fostul lider al PNL a precizat că senatorul Sorin Roşca Stănescu sau jurnaliştii şi analiştii Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan "nu au fost niciodată şi sub nicio formă" consilierii săi.

"Nu există, din punctul meu de vedere, nicio speranţă nici pentru Ponta, nici pentru asociaţii săi politici şi mediatici ca eu să mă las intimidat de teroarea mediatică în primul rând pe care Ponta personal o coodonează şi o va coordona în continuare. Constat după 48 de ore că şi în situaţia în care eu am anunţat că nu mai candidez, continui să fiu centrul spaimelor şi atacului lui Ponta şi celor din jurul său. Această teroare mediatică, şi nu exagerez cuvintele (…) nu mă intimidează. Vreau să spun foarte limpede pentru toată lumea că decizia mea nu are nicio legătură cu Traian Băsescu. De altfel, sunt surprins că nimeni nu observă un eveniment politic important, şi anume că în urma alegerilor europalamentare şi în urma demarării unui parteneriat, să-i spun deocamdată PNL-PDL, cariera politică a lui Traian Băsescu s-a încheiat", a mai spus Crin Antonescu.