Sebastaian Ghiță s-ar putea alege cu un nou mandat de arestare, în lipsă

Sebastaian Ghiță s-ar putea alege cu un nou mandat de arestare, în lipsă

Judecătorii Tribunalului Prahova vor decide, în acestă după amiază, dacă vor da curs cererii DNA Ploiești de a emite un nou mandat de arestare pe numele fostului deputat. Amintim că, procurorii anticorupție au deschis cel de-al 5- lea dosar pe numele patronului ASESOFT.

Tribunalul Prahova a amânat, ieri, pronunţarea asupra cererii procurorilor DNA Ploieşti de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă în dosarul în care acesta este cercetat pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

În acelaşi dosar, Tribunalul Prahova a dispus anterior măsura controlului judiciar faţă de directorul Teamnet, Bogdan Padiu, şi de administratorul Asesoft, Cristian Anastasescu.

De asemenea, magistraţii au disjuns, la acel moment, cauza privind propunerea de luare a măsurii arestării preventive în lipsă a lui Sebastian Ghiţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unui comunicat al DNA, Sebastian Ghiţă a primit în perioada 2007 - 2014, pentru contracte atribuite de instituţii şi autorităţi publice unor societăţi comerciale din domeniul IT, sume de bani cuprinse între trei şi zece milioane euro.

"În perioada 2007 - 2015 la nivelul instituţiilor publice şi autorităţilor publice, au fost încheiate mai multe contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, de către mai multe societăţi comerciale cu acest profil de activitate şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale SC International SRL şi SC Asesoft International SA. Pentru încheierea acestor contracte finanţate din bani publici şi fonduri europene, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, reprezentant până în anul 2012 al societăţilor comerciale (...) şi ulterior deputat în Parlamentul României, a pretins şi primit de la reprezentanţii firmelor, declarate ulterior câştigătoare ale procedurilor de licitaţie, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai instituţiilor şi autorităţilor contractante să atribuie contractele de prestare de servicii IT şi/sau să faciliteze derularea în bune condiţii, firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de acesta", se precizează în comunicatul DNA.