Consilierii locali ai sectorului 1 au adoptat, vineri, un proiect pentru înfiinţarea de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice pe bulevardul Banu Manta, valoarea totală a acestuia fiind de peste 370.400 de lei fără TVA. 

Raportul de specialitate prevede amplasarea staţiilor de reîncărcare în parcările publice situate în spatele şi în dreapta clădirii administrative a Primăriei sectorului 1. "Suprafaţa cumulată a celor două staţii de încărcare maşini electrice este de 67 mp", se arată în raport. 

În acest context, se aprobă punerea la dispoziţie, pentru realizarea proiectului, a două terenuri de 29 mp şi respectiv de 38 mp, situate pe bulevardul Banu Manta nr. 9. Primăria sectorului 1 are dreptul de administrare a terenurilor. Dreptul de proprietate a fost intabulat pe numele statului român (domeniul privat al Municipiului Bucureşti). Conform indicatorilor tehnici, fiecare staţie de reîncărcare beneficiază de minim două locuri de parcare destinate exclusiv încărcării autovehiculelor electrice şi electrice hybrid plug in. Încărcarea are loc în cel mult de 30 minute.