Evenimentul Zilei > Politica > Se țin sau nu alegerile locale în septembrie? Ludovic Orban, precizări de ultima oră
Se țin sau nu alegerile locale în septembrie? Ludovic Orban, precizări de ultima oră

Se țin sau nu alegerile locale în septembrie? Ludovic Orban, precizări de ultima oră

Prim-ministrul Ludovic Orban spune că, la nivelul actual de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele două săptămâni, pot fi organizate alegerile locale.

„Dacă ne uităm la evoluţia în ultimele două săptămâni, putem constata că am reuşit să oprim creşterea. Este un lucru destul de important. Dacă creşterea numărului de cazuri este extrem de mică iar dacă luăm pe săptămâni, vom vedea că există o limitare clară a răspândirii virusului”, a declarat Orban.

„Sigur că orice măsură ia Guvernul, oricâte amenzi dăm, oricâte decizii legate de organizarea diferitelor tipuri de activităţi luăm, avem nevoie de colaborarea oamenilor. Cu cât mai mulţi români respectă regulile, cu atât riscul de răspândire a virusului este mai mic”, a adăugat premierul.


Exclusiv. Traian Băsescu amână anunțul candidaturii la Primăria Capitalei. Oferta ridicolă a PNL

BEC respinge înregistrarea semnelor electorale ale unor candidați la alegerile locale


„Din punctul meu de vedere, la nivelul actual de cazuri zilnice, care s-a înregistrat în ultimele 2 săptămâni, se pot organiza alegerile”, a punctat Ludovic Orban, întrebat dacă, în condiţiile actuale, pot fi organizate alegerile locale, programate în 27 septembrie.

Discuția s-a purtat la sediul Partidului Național Liberal, după o reuniune a lideri lor partidului. Orban a adăugat că nu există niciun fel de problemă în organizarea alegerilor, cu condiţia ca toţi candidaţii, activiştii, cetăţenii să respecte regulile de protecţie sanitară.


Când se votează moțiunea de cenzură. Ce au stabilit liderii PSD

Paginile de știri asociate cu PSD București sponsorizează plagiatul lui Victor Ponta


„Odată cu adoptarea regulilor de desfăşurare a campaniei şi de desfăşurare a votului care să reducă la maximum riscul de răspândire, nu există niciun fel de problemă în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor. De altfel, au fost ţări, cum e Polonia, de exemplu, care a avut alegeri prezidenţiale; Croaţia, care a organizat alegeri parlamentare. Sunt ţări care şi-au organizat alegerile şi unde organizarea alegerilor nu a dus la creşterea numărului de infectări, cu condiţia ca toţi candidaţii, toţi activiştii partidului şi, în general, cetăţenii să respecte regulile de protecţie sanitară”, a încheiat prim-ministrul.