Se strânge laţul pentru Sandu şi Dragomir

Se strânge laţul pentru Sandu şi Dragomir

Sechestrul pus de procurori pe bunurile celor doi tartori din fotbalul românesc indică faptul că sunt dovezi care-i incriminează.

Cazul dezafilierii echipei de fotbal Universitatea Craiova tinde să devină o telenovelă mult mai lungă şi mai încâlcită decât mult-discutatul "Dosar al Transferurilor".

Procurorii antico­rupţie au început să pună sechestru asigurător pe bunuri mobile şi imobile ale celor care au semnat pentru dezafilierea echipei Universitatea Craiova, dar, potrivit unor surse judiciare, s-au pus lacătele doar pe o casă a lui Mircea Sandu şi pe trei imobile aflate în proprietatea lui Mitică Dragomir. Nu pot fi revocaţi din funcţii

Nu se poate pune sechestru pe sediile Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) şi Federaţiei Române de Fotbal (FRF), deoarece sunt instituţii de utilitate publică şi legea nu permite acest lucru, însă conturile şi alte bunuri ale celor două foruri pot fi blocate în orice moment.

Sechestrul asigurător reprezintă o măsură restrictivă pentru ca păgubitul să aibă din ce să-şi recupereze pierderile, iar învinuiţii să nu-şi poată înstrăina bunurile. Marea problemă este cum va fi stabilit cuantumul despăgubirilor pe care le solicită Universitatea Craiova.

Unele pierderi pot fi cuantificate relativ, dar contravaloarea jucătorilor pierduţi este foarte dificil de apreciat, deoarece nu există niciun criteriu legal în acest domeniu. Adrian Mititelu a cerut în instanţă 50 de milioane de euro doar pentru cei 39 de jucători pierduţi.

"Dacă procurorii au pus sechestru pe diverse bunuri, asta înseamnă că a început urmărirea penală şi că, din actele premergătoare, există probe care îi incriminează pe Sandu şi pe Dragomir. Însă cei doi nu pot fi daţi jos din funcţii de magistraţi. Până la stabilirea unei sentinţe definitive funcţionează pre­zumţia de nevinovăţie. Cei doi pot fi suspendaţi din funcţii doar de Adunarea Generală a fiecărui for în parte", ne-a explicat ieri avocatul Ion "Puiu" Ionescu, cel care l-a scăpat pe Mitică de la puşcărie în 1990.

ARE LOC, DAR ÎI MAI TREBUIE ECHIPĂ

Cum se poate întoarce Universitatea Craiova la viaţă

Mircea Sandu a schimbat radical tonul în privinţa Craiovei, devenind brusc mult mai maleabil în privinţa oltenilor.

"Naşul" a anunţat joi, după Comitetul Executiv, că Universitatea ar putea reveni la anul în Liga a II-a, acolo unde trebuia să joace şi în sezonul acesta, dacă nu era dezafiliată. Adunarea Generală a FRF, care va trebui să voteze pentru dezafilierea definitivă a echipei sau pentru reînscrierea ei în competiţii, era programată iniţial în luna aprilie dar a fost mutată tocmai pe 14 mai. Şefilor fotbalului românesc le e teamă ca finala Ligii Europa, programată pe 9 mai, să nu ne prindă în mijlocul unui cutremur de proporţii.

"Echipa are cum să fie înscrisă în Liga a II-a, pentru că deja s-au retras două formaţii (n.r. - Arieşul şi Brăneşti) şi se vor mai retrage două-trei, printre care Mureşul Deva, Săgeata Năvodari şi FC Snagov. Locuri sunt, echipă îi mai trebuie lui Mititelu", ne-a spus un membru al Comitetului Executiv. Citiți și:

  • Mircea Sandu, despre Universitatea Craiova: „Probabil va fi reprimită în Liga B”
  • Fotbalul lui Mitică: Fani bătuţi, patroni cocoloşiţi
  • DNA a făcut o "vizită" la sediile FRF şi LPF

Ne puteți urmări și pe Google News