Evenimentul Zilei > Vremea > Se răceşte vremea în Bucureşti şi în ţară. Revin ninsorile! Prognoză actualizată de ANM
Se răceşte vremea în Bucureşti şi în ţară. Revin ninsorile! Prognoză actualizată de ANM

Se răceşte vremea în Bucureşti şi în ţară. Revin ninsorile! Prognoză actualizată de ANM

Se răceşte vremea în Bucureşti şi în ţară, şi revin ninsorile. Aşa sună ultima prognoză publicată vineri de Adminstraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Se răceşte vremea în Bucureşti şi în ţară. Revin ninsorile!

Se răceşte vremea în Bucureşti şi în ţară. Cum va fi vremea în Bucureşti, în acest weekend? Totuşi, ele rămân peste cele specifice datei din calendar, conform datelor din prognoza ANM. Meteorologii anunţă că între 5 (ora 16:00) şi 6 februarie, (ora 8:00), cerul va fi variabil.

În special spre sfârşitul intervalului, există o probabilitate destul de mare pentru nebulozitate de nivel jos sau ceaţă. În Bucureşti, temperatura va scădea treptat până la 10 grade Celsius. Minimele vor ajunge spre 1-2 grade în timpul nopţii.

Între 6 (ora 8:00) şi 7 februarie (ora 10:00), în Capitală vor fi valori termice peste cele caracteristice datei. La începutul zilei şi în special în a doua parte a nopţii, va fi nebulozitate de nivel jos sau ceaţă.

În restul intervalului va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă nu va depăşi 9-10 grade, iar minima nu va depăşi 3 grade Celsius.

Cum va fi vremea în ţară, în acest weekend?

Cu privirea la vremea din ţară, ANM a emis o informare de precipitaţii în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Alerta este valabilă până duminică dimineaţa în majoritatea regiunilor.

Între 5 (ora 16:00) şi 7 februarie (ora 10:00), va ninge în nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zona montană limitrofă. De asemenea, vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ploaie. Atenţie, şoferi! Se va depune şi polei.

Meteorologii au subliniat că ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 10-15 l/mp.

În zonele amintite mai sus, vremea va intra într-un proces de răcire. În acest context, temperaturile maxime vor fi negative şi se vor situa sub mediile specifice perioadei.

Duminică şi în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane. Va sufla cu rafale de peste 80 – 90 km/h, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali.

meteoromania.ro