Cum va fi vremea de Mărțișor. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru o lună.

Săptămâna 01.03.2021 – 08.03.2021

Astfel, de Mărțișor, mediile valorilor se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Mai cald va fi în sudul Munteniei și în Dobrogea, dar și în Maramureș, nordul și sud-vestul Transilvaniei și zona Carpaților de Curbură.

Nici ploile sau ninsorile nu vor strica prea tare începutul de primăvară. Potrivit ANM, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Ceva mai multe precipitații vor fi în Maramureș și Crișana, vestul Carpaților Meridionali și sudul extrem al Olteniei și Munteniei.

Săptămâna 22.02.2021 – 01.03.2021

În această săptămână, potrivit meteorologilor, temperaturile medii ale aerului vor fi în general mai coborâte decât
cele normale pentru această perioadă, mai ales în nord-est. Cel mai frig va fi în nordul și estul Moldovei.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor deficitar în regiunile nordice. În Transilvania și nordul Moldovei precipitațiile vor fi foarte rare.

Săptămâna 15.02.2021 – 22.02.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Ceva mai multă ploaie va cădea în nord-estul Moldovei.

Săptămâna 08.02.2021 – 15.02.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării. În sudul Olteniei și al Munteniei temperaturile vor fi cu cel puțin 5-6 grade mai mari decât normalele perioadei.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane din vest și nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Cele mai mari cantități de precipitații vor cădea în Maramureș și partea vestică a Munților Apuseni.