Evenimentul Zilei > Social > Se pregătește lansarea vaccinului ZyCoV-D. Ce are în plus fată de celelalte vaccinuri și de câte ori se administrează
Se pregătește lansarea vaccinului ZyCoV-D. Ce are în plus fată de celelalte vaccinuri și de câte ori se administrează

Se pregătește lansarea vaccinului ZyCoV-D. Ce are în plus fată de celelalte vaccinuri și de câte ori se administrează

Cadila Healthcare a declarat că a solicitat autorizație de utilizare de urgență (EUA) la oficiul controlorului general al medicamentelor din India (DCGI) pentru ZyCoV-D - vaccinul cu ADN plasmidic împotriva COVID-19.
ZyCoV-D este un vaccin ADN plasmidic care, atunci când este injectat, produce proteina Spike (Proteina S) a virusului SARS-CoV-2 și provoacă un răspuns imun mediat de brațele celulare și umorale ale sistemului imunitar uman, care joacă un rol vital în protecția împotriva bolilor precum și clearance-ul viral.

1000 de subiecți au fost înrolați și s-a constatat că vaccinul este sigur și foarte bine tolerat

Într-o declarație de presă, joi, gigantul farmaceutic indian Zydus Cadila a anunţat că a efectuat cel mai mare studiu din India până în prezent, la testarea eficacității și siguranței noului vaccin. Procesul, spune el, a avut loc în timpul valului provocat de varianta Delta.

Compania a realizat cel mai mare studiu clinic pentru vaccinul său COVID-19 în India până acum în peste 50 de centre. Aceasta a fost, de asemenea, prima dată când un vaccin COVID-19 a fost testat la adolescenții din grupa de vârstă 12-18 ani din India. Aproximativ 1000 de subiecți au fost înrolați în această grupă de vârstă și s-a constatat că vaccinul este sigur și foarte bine tolerat.

Profilul de tolerabilitate a fost similar cu cel observat la populația adultă. Eficacitatea primară de 66,6% a fost atinsă pentru cazuri simptomatice RT-PCR pozitive în analiza intermediară.

Vaccinul anti-Covid-19 cu 3 doze, recunoscut ca primul vaccin ADN plasmidic din lume

În timpul studiului nu s-a observat niciun caz moderat de boală după administrarea celei de-a treia doze, sugerând o eficacitate de 100% pentru boala moderată. Nu s-au produs cazuri severe sau decese din cauza COVID-19  după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

ZyCoV-D a prezentat deja o imunogenitate robustă, tolerabilitate și profil de siguranță în studiile clinice de fază I / II efectuate anterior. Atât studiile clinice de fază I / II, cât și cele de fază III au fost monitorizate de un comitet independent de monitorizare a siguranței datelor (DSMB).

Tehnologia plug and play pe care se bazează platforma ADN-ului plasmidic este ideală pentru tratarea COVID-19, deoarece poate fi ușor adaptată pentru a face față mutațiilor virusului, cum ar fi cele care apar deja.

Vaccinul va ajuta nu numai adulții, ci și adolescenții din grupa de vârstă cuprinsă între 12 și 18 ani

Dr. Sharvil Patel, director general, Cadila Healthcare, a spus: Fiind primul vaccin ADN plasmidic de uz uman, ZyCoV-D și-a dovedit profilul de siguranță și eficacitate în lupta noastră împotriva COVID-19. Vaccinul, atunci când este aprobat, va ajuta nu numai adulții, ci și adolescenții din grupa de vârstă cuprinsă între 12 și 18 ani.

Într-o altă cercetare, compania a evaluat, de asemenea, un regim cu două doze pentru vaccinul ZyCoV-D utilizând o doză de 3 mg, iar rezultatele imunogenității s-au dovedit a fi echivalente cu regimul curent cu trei doze. Acest lucru va ajuta în continuare la reducerea duratei complete a vaccinării, menținând în același timp profilul de siguranță ridicat al vaccinului în viitor.

Cadila Healthcare este o companie farmaceutică inovatoare, globală, care descoperă, dezvoltă, produce și comercializează o gamă largă de terapii medicale.

Vaccinul, care ar fi al cincilea aprobat în India, ar oferi încă o armă pentru a combate virusul care a devastat țara. Firma își propune să producă 120 de milioane de doze anual, scrie business-standard.