Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întâmplă în Europa: Aici e ILEGAL să nu ai casă şi serviciu
Se întâmplă în Europa: Aici e ILEGAL să nu ai casă şi serviciu

Se întâmplă în Europa: Aici e ILEGAL să nu ai casă şi serviciu

Localitatea are doar şase ofiţeri de poliţie şi o singură celulă pentru deţinuţi...

De asemenea, are aproape 3.000 de locuitori şi o suprafaţă de două ori cât a statului New Jersey. Oraşul Longyearbyen din Norvegia este cunoscut pentru rata criminalităţii de sub 1%.
Una din explicaţiile pentru comunitatea extrem de paşnică din Longyearbyen este aceea că şomajul a fost declarat ilegal. Respectiv, cei care nu au un loc de muncă constant nu pot locui în oraş. „O altă condiţie pentru a fi locuitor este de a deţine o locuinţă!”, după cum notează Business Magazin.

A fost selectată

Adoptând aceste măsuri, guvernatorul Odd Olsen s-a asigurat că „fiecare persoană va avea un venit stabil şi familiile vor putea să se întreţină, fără a exista riscul ca cineva să rămână în stradă”.
Fiind parte din arhipelagul Svalbard, localitatea Longyearbyen a fost selectată de-a lungul timpului pentru diverse proiecte ştiinţifice. Unul dintre acestea a avut loc în anul 2008, când în Longyearbyen s-a construit un depozit de seminţe care va păstra, când va fi la capacitate maximă, aproximativ 100 de milioane de specii de plante de pe glob.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: