Evenimentul Zilei > Monden > Prințul Harry și Meghan Markle, decizie neașteptată: se întorc în Marea Britanie. Ce reguli le-a impus regina Elisabeta a II-a
Prințul Harry și Meghan Markle, decizie neașteptată: se întorc în Marea Britanie. Ce reguli le-a impus regina Elisabeta a II-a

Prințul Harry și Meghan Markle, decizie neașteptată: se întorc în Marea Britanie. Ce reguli le-a impus regina Elisabeta a II-a

Ducele Harry și ducesa Meghan Markle se vor alătura reginei la slujba de mulțumire de la Catedrala Sf. Paul săptămâna viitoare pentru a sărbători Jubileul de platină. Anunţul a fost făcut joi, 26 mai. De asemenea, la ceremonie va participa şi Prințul Andrew, care a fost retras din toate funcțiile regale din cauza legăturilor cu Jeffrey Epstein. 

Meghan Markle şi Prinţul Harry vor onora cele șapte decenii ale monarhului pe tron ​​vineri, 3 iunie, alături de copiii, nepoții şi strănepoții Majestății Sale. Se vor alătura Reginei la slujba de Ziua Recunoștinței de la Catedrala St. Paul pentru cea mai mare adunare regală.

Prințul Andrew se va afișa public pentru prima dată de la slujba comemorativă a tatălui său, Prințul Philip, în martie. Se spune că își vizitează mama zilnic la Windsor, de când a soluționat cazul plătind milioane de dolari celei care l-a acuzat de abuz din dosarul lui Jeffrey Epstein.

Harry, Meghan şi Ducele de York nu vor fi la balconul Palatului Buckingham

Ducele și Ducesa de Sussex, dar și Ducele de York, nu se vor alătura membrilor regali la balconul Palatului Buckingham. Acolo vor fi doar cei cu atribuții regale, precum Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Edward și Prințul William. Acestea sunt regulile impuse de regina Elisabeta a II-a.

Dar, a doua zi, lumea îi va putea admira pe ducii de Sussex la Catedrala St. Paul. Este prima apariție alături de toată familia după ce au decis să plece în SUA şi de când au șifonat imaginea rudelor în interviul dat lui Oprah, dar şi altor posturi de știri TV din SUA.

Dar fiul cel mare Archie, în vârstă de trei ani, și fiica Lilibet, care împlinește un an sâmbătă, este puțin probabil să participe la slujbă, fiind așteptați să participe doar strănepoții cei mai mari. Prințul George, în vârstă de opt ani, și prințesa Charlotte, în vârstă de șapte, sunt așteptați să fie alături de părinții lor.

Încă nu se ştie dacă Regina Elisabeta va fi prezentă la slujbă

Este așteptată prezența Reginei Elisabeta, dar o decizie poate fi lăsată pe moment din cauza problemelor ei de mobilitate. La Salonul de flori de la Chelsea săptămâna aceasta, ea a fost dusă într-un nou cărucior. Există o problemă cu treptele de la Catedrala St Paul deoarece sunt abrupte, iar consilierii palatului au planuri ca ea să-și facă loc printr-o intrare laterală, fără a fi fotografiată.

Se spune că va participa, probabil, la ceremonia din Sala Tronului și la prânzul din Camera Waterloo în acest an, dacă sănătatea îi permite. Reginei și Prințului Andrew sunt de așteptat să li se alăture Ducesa de Cornwall, Prințesa Anne și Prințul Edward, şi alți câțiva membri ai familiei regale.

Vestea despre prezența preconizată a Ducelui de York la sărbătorile Zilei Jartierei vine în momentul în care a fost confirmat că Regina nu va primi salutul regal la Trooping the Color luna viitoare pentru prima dată în 70 de ani, deoarece ea continuă să delege responsabilitatea membrilor seniori, informează Daily Mail.