Se dau pensii de 4500 de lei! Cine sunt cei care le primesc deja

Se dau pensii de 4500 de lei! Cine sunt cei care le primesc deja Indemnizație. Sursa foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Este dezvăluirea momentului despre pensii! S-a aflat care sunt românii care încasează în medie 4500 de lei pe lună. Sunt date oficiale de la autorităţi. S-a aflat ce venituri au cei care au lucrat în poliţie.

Ies la iveală amănunte extrem de importante despre pensionarii care au lucrat în poliţie. Pensiile acestor români au fost făcute publice de către cei de la Sindicatul Național al Polițiștilor din România „Diamantul”. Sindicatul a făcut o solicitare către Casa de Pensii a Ministerului de Interne cu privire la pensionarii proveniți din sistem.

Dezvăluirea momentului despre pensii!

Este dezvăluirea momentului despre pensii. Conform unui răspuns oficial de la Casa Sectorială de Pensii a MAI, în România există 74.470 de pensionari proveniți din cadrului Ministerului de Interne, iar 51.094 dintre aceștia sunt subofițeri și 23.375 sunt ofițeri.

În anul 2021, pensia medie brută pentru subofițeri a fost de 4.540 de lei. În ceea ce îi privește pe ofițeri, pensia medie brută a fost de 7.251 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai mare pensie din MAI

Mai mult, s-a aflat şi care este cea mai mare pensie maximă brută care a fost plătită unui ofițer de către Casa de Pensii a MAI. Aceasta este de 26.412 lei. Mai mult, pensia unui subofițer, ne referim la cea maximă brută pe 2021, s-a ridicat la 13.148 de lei.

În schimb, pensia minimă brută a fost, în 2021, pentru un subofițer, de 52 de lei, în timp ce pentru un ofițer a fost de 78 de lei.

S-a aflat şi care este vârsta medie de deces a pensionarilor proveniți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta, conform documentului citat este de 70 de ani 3 luni și 15 zile, conform răspunsului primit de sindicaliștii de la „Diamantul” de la DIRP MAI.

„Domnului Ionuț Bogdan Popovici – președinte SPR Diamantul

Referitor la cererea dumneavoastră nr. 109, vă comunicăm punctul de vedere al Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

Cu privire la punctele 1-3, precizăm că dintre cei 74.470 de titulari proveniți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cărora li se achită drepturi de pensie de serviciu, 51.094 sunt subofițeri, iar 23.376 sunt ofițeri proveniți din cadrul M.A.I..

În legătură cu punctele 5-6, menționăm că în 2021 au fost achitate drepturi de pensie de serviciu astfel:

Referitor la punctul 7, potrivit art.10 alin. (1) din H.G. nr. 144 din 10 martie 2016: ,,Pentru instituțiile în subordinea cărora se află și pentru instituțiile cărora le asigură stabilirea și plata pensiilor sau a altor drepturi, casele de pensii sectoriale au următoarele atribuții: asigură introducerea, extinderea, întreținerea și protecția sistemelor automate de calcul și de evidență prin programe informatice proprii; (…) lit. g) asigură introducerea, extinderea, întreținerea și protecția sistemelor automate de calcul și de evidență prin programe informatice proprii. În răspuns la punctele 8 și 9, vârsta medie de deces a pensionarilor proveniți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este de 70 de ani 3 luni și 15 zile. Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. a acordat, în condițiile Legii nr. 223 din 24 iulie 2015, ajutoare de deces pentru anii 2017-2022 astfel:

În ceea ce privește cererea de la punctul 4, aceasta excedează competențelor M.A.I., întrucât pensiile magistraților sunt gestionate de Casa Națională de Pensii Publice, prin Casele Județene de Pensii și Casele de Pensii ale Municipiului București", se arată în documentul citat de către cei de la Sindicatul Diamantul.