Ministrul Violeta Alexandru susține că acei directori care s-au plafonat sau care nu mai doresc să lucreze cu pensionarii vor pleca din sistem, urmând să fie înlocuiți. Violeta Alexandru susține că aceștia trebuie să-și schimbe comportamentul față de cei pentru care lucrează.

„Cine are frică în sensul de a se simţi plafonat, a nu mai avea plăcerea să lucreze cu pensionarii, oameni care au nevoie de explicaţii detaliate, pentru că nu sunt de specialitate pentru a înţelege documente seci. Mă refer la directorii de case judeţene de pensii care nu mai au plăcerea de a lucra cu pensionarii. Pe ei îi informez că voi lua decizii privind schimbarea lor.

Schimbarea şefului Casei Naţionale de Pensii nu este singura schimbare pe care o am în vedere. Sigur, nu plec cu o atitudine ostilă faţă de colegii din Casele Judeţene, de unii sunt foarte mulţumită. Dar un număr mult prea mare se comportă ca şi cum sunt Dumnezei în judeţele lor. Dacă nu văd o îmbunătăţire, voi lua decizii radicale în aproximativ două luni”, a declarat Violeta Alexandru la România TV.

La sfârșitul lunii trecute, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a luat decizia de a-l schimba pe Laurențiu Țenț de la conducerea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Schimbarea a avut loc printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial. Țenț a fost numit în funcție în decembrie 2019 pentru un mandat de cinci ani.