Evenimentul Zilei > Politica > Se cere redeschiderea sălilor de spectacole. Peste tot în Uniunea Europeană se poate
Se cere redeschiderea sălilor de spectacole. Peste tot în Uniunea Europeană se poate

Se cere redeschiderea sălilor de spectacole. Peste tot în Uniunea Europeană se poate

Una dintre problemele create de pandemie vizează închiderea teatrelor și cinematografelor.
În continuare, în România, sălile destinate spectacolelor au rămas închise, din cauza coronavirusului. Redeschiderea pare a fi destul de departe, ținând cont de evoluția cazurilor de îmbolnăviri. Fostul premier Victor Ponta a postat un mesaj, duminică seara, pe contul de Facebook.
Președintele Pro România a dat exemplul altor țări din Uniunea Europeană, în care se pot desfășura spectacole fără probleme. Ponta vorbește despre un avantaj prezentat de săli: locurile sunt fixe, iar distanțarea fizică dintre spectatori poate fi controlată.
„In toate tarile UE ( inclusiv cele din jurul nostru Ungaria, Bulgaria, Cehia, dar si in Italia sau Spania) se pot sustine spectacole si in interior cu un numar redus de persoane in sali mari.
De ce ne chinuim si dispretuim noi artistii punandu-i in situatia de a pregati degeaba un spectacol pt aer liber care oricum nu poate avea loc din cauza ploii???
Conditiile sanitare legale se pot controla mult mai bine intr o sala de spectacol cu locuri fixe si ocupate din 2 in 2 decat in supermarket sau in autobuz ! Si facem Alegeri Locale cu milioane de oameni – dar nu putem sa vedem un spectacol!!!
E o atitudine intentionata? Toate tarile europene care la 1 -15 iulie aveau situatii sanitare mai dificile decat Romania au reglementat problema spectacolelor !”, a scris Victor Ponta pe rețeaua de socializare.
Fostul prim-ministru a mai transmis și un mesaj ironic îndreptat către Ludovic Orban, șeful Guvernului.
„Din respect pentru munca artistilor, pentru cultura, pentru miile de angajati care traiesc din evenimente , pentru identitatea lor spirituala Romania trebuia sa faca ce au facut celelalte tari – dar in Romania avem un absent Ministru al Culturii si un cantaret din mandolina la chefuri ca Prim Ministru
Si acum, cand ploua torential in Bucuresti si in multe zone din sigur erau programate multe spectacole …. dar daca nu sunt ale PNL nu se pot organiza!.”
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: