Deputaţii PSD, semnatarii moţiunii simple, solicită demisia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru că “se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi”.

“Sănătatea românilor este sau ar trebuie să fie pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui Guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie.

”Sănătatea nu este prioritate’, ne spune ministrul PNL de la Finanţe. Tot din păcate, deşi nu ne aşteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea şi atât de important reprezintă unul din marile eşecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României.

După ce fostul ministru al Sănătăţii a vrut să ‘privatizeze’ sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătăţii se ocupă de ‘tunuri’, ‘vânzări de mască fără bon’, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte ‘tunuri’, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ”, se arată în textul moţiunii simple.

Semnatarii documentului adaugă că “Guvernul LuCoVid” şi Ministerul Sănătăţii blochează testarea prin sondaj demarată de primarul general al Capitalei, “care ar fi arătat care este realitatea despre pandemie” şi “nu ar mai fi permis Guvernului să măsluiască raportările oficiale despre evoluţia pandemiei”.

“Guvernul liberal are nevoie să întreţină frica şi să prelungească starea de alertă pentru a dispune discreţionar de banii publici şi pentru a-şi deservi clientela cu contracte atribuite direct şi cu numiri în funcţii publice bănoase. PSD susţine total iniţiativa primarului general Gabriela Firea şi cere imperativ guvernului Orban să permită testarea de anticorpi – componentă esenţială a studiului ştiinţific realizat de Institutul ‘Matei Balş’, în colaborare cu PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector. Este un proiect preluat din practica ţărilor civilizate şi care au luptat real cu noul virus, care va continua. Bucureştenii vor fi anunţaţi unde vor avea loc în continuare testările”, se arată în moţiune.

Social-democraţii acuză Guvernul PNL şi pe ministrul Sănătăţii că “mint că pacienţii cu afecţiuni cronice au acces la servicii medicale” şi că pacienţii au acces la medicamentele necesare.

“Guvernul PNL şi Ministerul Sănătăţii mint că investiţiile în sănătate au loc şi se desfăşoară. Mint când spun că sunt preocupaţi doar de lupta împotriva infecţiei cu COVID-l9. În plină pandemie, preocuparea Ministerului Sănătăţii şi Casei de Asigurări de Sănătate a fost să modifice statutul CNAS pentru a schimba oameni. Nu oamenii PSD. Aţi schimbat într-o noapte 90% din preşedinţii caselor judeţene de asigurări de sănătate.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE