Se cere demisia de urgenţă a lui Marcel Ciolacu: „Este un pericol pentru Statul Român”
- Antonia Hendrik
- 29 aprilie 2020, 14:01
După acuzaţiile că ar exista un troc politic între PSD şi UDMR, unde Marcel Ciolacu a permis adoptarea proiectului Ținutului Secuiesc, se cere demisia liderului socialiştilor.
Rareş Bogdan cere demisia lui Marcel Ciolacu din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţolor afirmând faptul că este un un pericol pentru România.
Rareş Bogdan: „Cer demisia din functia de Presedinte a Camerei Deputatilor al lui Marcel Ciolacu. Acesta a devenit un pericol pentru unitatea si stabilitatea Statului Roman. Romania este in pericol cu el si gasca sa infractionala la conducerea Camerei inferioare a Parlamentului Romaniei".
Reamintim că proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit, în data de 23 aprilie, ca urmare a depășirii termenului de 45 de zile în care putea fi supus la vot. Mai concret, orice proiect de lege inițiat în parlament are un termen de 45 de zile pentru a fi supus dezbaterii Camerei și pentru a primi un vot. Dacă se depășește acest termen, proiectul este considerat „adoptat” și e transferat mai departe la Senat (forul decizional, în privința acestui proiect).
Cum se justifică Marcel Ciolacu
"PSD NU susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională", a scris acesta pe Facebook
Marcel Ciolacu a mai scris că nu știa despre stadiul acestui proeict și că va fi respins, în mod cert, la Senat. Ciolacu dă vina pe Guvernul PNL, afirmând că și-a transmis punctul de vedere pe marginea proiectului de abia după două luni, practic după ce era îndeplinit termenul pentru adoptare tacită.
"Mai mult, GUVERNUL a dat răspuns și a trimis PUNCT DE VEDERE după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! Mai mult, Comisia pentru Administrație condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenționat Comisia de Administrație printr-o adresă că se împlinește termenul de adoptare tacită și că trebuie să facă ceva", se justifică Ciolacu în postarea sa.