Viorica Dăncilă a ieșit public cu un atac la adresa actualului lider interimar, Marcel Ciolacu, în contextul adoptării tacite, în Camera Deputaților, a proiectului legislativ privind autonomia Ținutului Secuiesc. Fostul premier susține că imaginea PSD va fi afectată de acest scandal câtă vreme Marcel Ciolacu va conduce formațiunea.

După câteva luni în care s-a aliniat politicii promovată de actuala conducere a PSD, Viorica Dăncilă pare că a intrat în opoziție. Într-o postare pe Facebook, fostul premier îl atacă direct pe Marcel Ciolacu, sugerându-i să părăsească șefia partidului.

„Din neglijența ori cu complicitatea președintelui său interimar, PSD a înregistrat o pierdere gravă de credibilitate în privința discursului național, unul dintre atuurile cele mai importante ale partidului nostru. Marcel Ciolacu a pus PSD în situația umilitoare de a fi dăscălit de Klaus Iohannis, iar pe membrii noștri de partid în situația absurdă de a se justifica pentru ceva ce n-au știut”, a arătat Viorica Dăncilă în postarea sa.

Viorica Dăncilă a precizat că a simțit nevoia să facă această postare pentru că îi pasă de situația PSD, iar nu pentru că ar intenționa să-i ia locul lui Marcel Ciolacu la conducerea partidului. Totodată, în acest context, Viorica Dăncilă îi cere lui Ciolacu să nu o mai atace și să-i dea replica direct, iar nu prin interpuși. De asemenea, fostul lider al PSD susține că Marcel Ciolacu este un lider convenabil, supus, pentru PNL și pentru președintele României, în loc să se manifeste mai ferm în opoziție.

„În cele câteva luni de zile de când conduce interimar PSD, Marcel Ciolacu s-a dovedit un președinte comod pentru liberali și un lider supus Palatului Cotroceni, lucruri care au nemulțumit deja mulți colegi. Dar când peste toate se adaugă o problemă cât Ținutul Secuiesc de mare, lucrurile se agravează substanțial pentru partid. Mai ales într-un an electoral. P.S. Marcel, eu am avut decența de a-mi da demisia după o înfrângere (onorabilă) la prezidențiale. Tu, din păcate, nu ai nici măcar curajul de a recunoaște că ai băgat PSD într-o criză”, a arătat Viorica Dăncilă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE