„Știi, atunci când au apărut zvonurile, le-am respins. Nu am auzit niciodată nicio discuție pe toată perioada funcției de vicepreședinte despre cel de-al 25-lea amendament și de ce aș face asta?”, a spus reporterilor.

Cartea mult așteptată „A Warning”, redactată de un funcționar senior fără nume al Casei Albe, susține că cei de la nivel înalt din administraţie erau siguri că vicepreședintele Mike Pence ar susține utilizarea celui de-al 25-lea amendament pentru a-l elimina pe președintele Donald Trump din Biroul Oval din cauza incapacității mintale.

Apoi, Mike Pence, s-a referit la „gunoiul de autor anonim” și a spus: „Dacă persoana respectivă încă mai lucrează în administrație, atunci el sau ea ar trebui să-și dea demisia. Dacă există cineva care este în administrația noastră şi nu susține acest președinte și nu se încadrează în agenda lui, ar trebui să facă lucrul cel mai onorabil și să demisioneze”, a declarat Pence.

Biroul vicepreședintelui a negat, de asemenea,  că Pence a susținut un plan de utilizare a celui de-al 25-lea amendament pentru a-l „elimina” pe Trump din Biroul Oval – o mișcare care l-ar fi făcut președinte pe Pence.

Cine ar fi dispus să facă complot împotriva lui Trump

Pasajele din cartea „A Warning”, care urmează să fie publicată pe 19 noiembrie, au fost furnizate către HuffPost de o sursă care a făcut acest lucru doar cu condiția ca anonimatul să fie protejat și ca pasajele din carte să nu fie citate direct. Discuțiile despre invocarea celui de-al 25-lea amendament au avut loc, potrivit cărții, la scurt timp după ce directorul FBI, James Comey, a fost concediat de președinte. Concedierea lui Comey, care a fost făcută fără niciun avertisment sau consultare cu Congresul, a dus la numirea consilierului special Robert Mueller pentru a  investiga ingerințele rusești în campania din 2016 și posibila obstrucție a anchetei din partea administrației Trump.