Dar acestea nu sunt singurele cazuri. Se spune că probabil, unul dintre cele mai periculoase fenomene paranormale din zona Bucegilor este cărarea ireală.
Dacă se merge pe Valea Comorii şi se urcă pe Jepii Mici, se poate ajunge în zona unde se petrece acest fenomen ciudat.

Nu există

Este vorba de o cărare care nu există în realitate, dar care, uneori, în anumite condiţii, se formează apărând paralel cu cărarea adevărată. Această cărare ireală este mică, ea măsurând în jur de aproximativ 20 de centimetri, şi toţi cei care părăsesc cărarea adevărată şi a­jung să meargă pe cea ireală mor sau dispar pentru totdeauna.
Specialiştii nu au nicio explicaţie, aşa cum nu există explicaţie nici pentru faptul că pe vârfurile Bucegilor au fost înregistrate nivele mari ale radiaţiilor care nu au putut fi explicate. În par­tea de est a masivului Bucegi, se află zona numită Şapte Izvoare.

În urma cercetărilor făcute pe probe de apă recoltate de aici, s-a dovedit că încărcătura de bacterii este zero, lucru unic pe glob. Locul se numeşte "Zona nemuririi”, iar legendele vorbesc despre un sistem de tuneluri subterane, care circulă pe sub munţi.