O scrisoare misterioară a fost publicată, ea provenind, se pare, de la unul dintre cei deținuți care au evadat din celebra închisoare Alcatraz, în 1962.
Cineva susține că John Anglin a scris poliției din San Francisco în 2013, dar abia acum ar fi fost făcută publică scrisoarea. „Numele meu este John Anglin”, scrie în scrisoare. „Am fugit din Alcatraz în iunie 1962. Da, am reușit să supraviețuim toți în acea noapte, dar cu greu!”.
Până în ziua de azi, cei trei evadați au rămas pe lista cu cele mai căutate persoane , cu fotografii adaptate - cum ar putea ei arăta azi.
Ce spune scrisoarea?
Documentul susține că frații John și Clarence Anglin, împreună cu un alt deținut, Frank Morris, au trăit până la adânci bătrâneți, după ce au evadat din închisoare, acum o jumătate de secol.
Autorul spune că Clarence Anglin a murit în 2008, iar Morris în 2005. El încearcă să facă o înțelegere cu autoritățile autoritățile, spunând „Dacă anunțați la tv că îmi promiteți că merg la închisoare doar un an și primesc îngrijire medicale, vă mai scriu o scrisoare și vă spun exact unde sunt”.
„Am 83 de ani și nu sunt într-o formă bună. Am cancer”.
Potrivit scrirosii, John Anglin a trăit în Seattle aproape toată viața și a petrecut 8 ani în Dakota de Nord. Acum trăiește în California de Sud.
E reală scrisoarea?
Polițiștii din San Francisco nu au făcut scrisoare publică, deși a ajuns la ei acum 5 ani, potrivit CBS, citat de BBC. Postul american de televiziune a primit-o de la KPIX, un alt post tv, de la o sursă anonimă.
Serviciul Șerifilor din SUA; care era responsabil de acest caz, încă din 1978, a trimis scrisoarea la FBI, la laboratorul criminalistic, pentru o analiză a scrisului de mână. „AU fost comparate toate cele trei scrisuri ale lui John Anglin, Clarence Anglin și frank Morris și rezultatele au fost „neconcludente”, spunea declarația polițiștilor.
Ce spun rudele?
Nepotul lui John și Clarence Anglin a declarat pentru CBS că bunica lui primea trandafiri cu semnăturile lui John și Clarence, la câțiva ani după evadare. „Nu am ajuns la o conculzie, dacă să credem sau nu că este vorba sau nu despre John”, a spus nepotul David Widner.
Widner a fost nemulțumit că abia acum a aflat de scrisoare. „Cred că polițiștii dacă au aflat că omul era pe moarte, trebuia să anunțe familia și să îi spună că există această scrisoare”, a spus el.
Cum au evadat?
Fiind închiși pentru că au jefuit o bancă, cei trei prizonieri au dovedit să închisoarea federală dedicată „celor mai răi dintre cei răi” nu era invincibilă, așa cum se credea cândva.
Cei trei au petrecut mai multe luni săpând un tunel pe sub celulele lor, folosind linguri. Și-au făcut o plută gonflabilă din pelerinele de ploaie, au spărit în apă, noaptea, și nu au mai fost văzuți niciodată.
Fosta închisoare este acum un obiectiv turistic popular în San Francisco, cu peste un milion de turiști în fiecare an. Celula în care a stat John Anglin, din care a ieșit printr-un zid, este una dintre atracțiile turistice principale. Închisoarea este construită pe stânci, în mijlocul golgului, și a fost închisă în 1963, la un an după celebra evadare.
Autoritățile au spus atunci că nu exista nicio șansă ca cei trei să fi putut înota în apele înghețate din golf, deși acum este triatleții trec în prezent această probă. Povestea evadării a fost imortalizată în filmul din 1979 al lui Clint Eastwood „Evadare din Alcatraz”.