Evenimentul Zilei > International > Scoși la vânzare de propriile familii. Oamenii vânați și uciși precum niște animale. Imagini șocante
Scoși la vânzare de propriile familii. Oamenii vânați și uciși precum niște animale. Imagini șocante

Scoși la vânzare de propriile familii. Oamenii vânați și uciși precum niște animale. Imagini șocante

Situație dramatică în Tanzania. Albinoșii din Tanzania sunt „vânați precum niște animale”. Albinoșii sunt „vânduți” chiar de propriile familii care, orbiți de bani și fuga după influență, nu mai țin cont de absolut nimic.

Există o legendă locală conform căreia părțile corpului albinoșilor vor aduce bogăție sau noroc. Pentru asta, oamenii sunt dispuși să plătească până la 3,000 $ sau 4,000 $ pentru o mână sau un picior, ori 75,000 $ – aproximativ 50,000 de lire sterline – pentru „setul complet” , un întreg corp.

Persoanele cu albinism sunt „vânate” în mod regulat de oameni care le taie membrele, un act care fie îi mutilează pe viață, fie îi ucide.

Albinismul este o formă de dezordine congenitală hipo-pigmentară, caracterizată de absența parțială sau totală a pigmentului natural, melanina, în ochi, piele și păr. În Tanzania, 1/1400 de oameni sunt afectați de albinism.

De când oamenii au început să colecteze înregistrări ale atacurilor, au existat 74 de crime și 59 de supraviețuitori. Pe lângă asta, 16 morminte au fost jefuite. Iar acestea sunt doar cazurile înregistrate.

Cel mai recent atac asupra unei persoane afectate de albinism s-a înregistrat în decembrie, anul trecut, după ce o fetiță în vârstă de numai 4 ani a dispărut de acasă. Tatăl și unchiul ei au fost arestați în legătură cu dispariția ei, dar, în ciuda eforturilor autorităților, ea nu a fost găsită.

Mwigulu Matonange povestește că a fost atacat la vârsta de 10 ani, într-o dimineață când voia să plece la școală. Atacatorii, care i-au tăiat acestuia un braț, au fost doi bărbați pe care nu îi mai văzuse până atunci.  „Am fost ținut ca o capră care urma să fie ucisă”,  a povestit Mwigulu. Cu toate că cei doi erau străini, autoritățile l-au suspectat pe tatăl băiatului deoarece, a durat o jumătate de oră până ca acesta să raporteze incidentul.

Sursă foto: http://www.universalif.org/

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.