Scorsese pregătește o docuserie despre opt sfinți ai Bisericii Catolice

Scorsese pregătește o docuserie despre opt sfinți ai Bisericii Catolice Premiile Oscar 2024. Martin Scorsese, record de nominalizări, dar Spielberg încă deține supremația. Sursă foto: Dreamstime

Filmul pe care Martin Scorsese îl va realiza în viitorul apropiat nu va fi doar o nouă peliculă despre Isus, ci o serie întreagă despre sfinți, o docudramă în opt episoade intitulată „Martin Scorsese Presents: The Saints”.

Scorsese, docuserie despre opt sfinți

Cineastul în vârstă de 81 de ani, câștigător al Oscarului, va fi gazda, naratorul și producătorul serialului care va fi difuzat pe Fox Nation. Docudrama va relata viețile a opt personaje care au fost beatificate de Biserica Catolică, pentru a explora modul în care au obținut sfințenia: printre ei, Ioana d’Arc, Francisc de Assisi, Thomas Becket, Maria Magdalena, Moise Etiopianul, Sebastian și Maximilian Kolbe, călugărul franciscan care a murit de bunăvoie la Auschwitz pentru a salva viața unui bărbat care avea familie.

Primele patru episoade vor fi difuzate începând cu 16 noiembrie, celelalte patru vor fi difuzate în mai 2025.

Scorsese: „Am trăit aproape toată viața cu poveștile sfinților”

„Am trăit aproape toată viața cu poveștile sfinților, gândindu-mă la cuvintele și acțiunile lor, imaginându-mi lumile pe care le-au trăit, alegerile cu care s-au confruntat, exemplele pe care le-au dat”, a spus Martin Scorsese într-o declarație publicată de Fox Nation.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sunt povești cu opt bărbați și femei foarte diferiți, fiecare dintre ei trăind în perioade istorice foarte diferite și care s-au luptat să urmeze calea iubirii revelate lor şi nouă prin cuvintele lui Isus din Evanghelii.

Ioana D'Arc

Ioana D'Arc / sursa foto> wikipedia

Sunt foarte încântat că acest proiect este în derulare și că lucrez cu atât de mulți colaboratori talentaţi şi de încredere”, a adăugat celebrul regizor.

Cine va produce docuseria

Realizată de Scorsese pentru Lionsgate Alternative Television, docuseria a fost creată de Matti Leshem. „Martin Scorsese Presents: The Saints” este scris de Kent Jones și regizat de Elizabeth Chomko.

Potrivit Variety, pe lângă Scorsese și Leshem, proiectul mai are ca producători executivi pe: Julie Yorn, Rick Yorn, Christopher Donnelly, Yoshi Stone și Craig Piligian. Matt Loze și David Ellender. Pe lângă Lionsgate, serialul este produs de Sikelia Productions, Weimaraner Republic Pictures, LBI Entertainment și Halcyon Studios, scrie La Stampa.

(Traducerea: Cătălina Păunel, RADOR RADIO ROMANIA)