Scor strâns între PNL și PSD în Moldova

Scor strâns între PNL și PSD în Moldova Sursa foto: Facebook

Liberalii reușesc un scor bun în șase din opt județe din Moldova. Astfel, în Iași și Botoșani, PNL câștigă șefia Consiliului Județean, având și un scor bun la vot politic. În alte patru județe – Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea – diferența în minus față de PSD este între 2-6 procente.

Luptă mare între PNL și PSD în Moldova. Liberalii au obținut un scor foarte bun

Situația electorală este mult mai nuanțată decât pare la prima vedere. Deși PSD este în fruntea majorității județelor din Moldova, scorul obținut în alegeri nu este unul chiar confortabil pentru aceștia. Dimpotrivă, această stare de fapt permite PNL să pună presiune pe administrațiile social-democrate și să fie principala alternativă politică pentru următoarele alegeri locale.

Mai mult, configurația electorală este una relevantă și în perspectiva alegerilor prezidențiale și parlamentare care urmează. Cu o bună mobilizare, PNL poate scoate un scor cel puțin la fel de bun în județele din Moldova și să câștige în fiefurile lor, iar acest lucru îi menține în calitate de principali rivali ai PSD în prezidențiale și parlamentare.

Mobilizare pentru alegerile prezidențiale

Acest lucru explică de ce liberalii dau în aceste zile mobilizarea în jurul alegerilor prezidențiale. Președintele PNL Nicolae Ciucă are o șansă bună să câștige funcția de președinte, în condițiile în care PNL va reuși să capteze, pe lângă electoratul liberal, și pe cel al ADU, aflat în prezent într-o etapă de reconstrucție după scorul slab la locale

Ne puteți urmări și pe Google News