Evenimentul Zilei > Actualitate > ȘCOALA se schimbă RADICAL. Liviu Pop face un nou anunț despre MANUALE
ȘCOALA se schimbă RADICAL. Liviu Pop face un nou anunț despre MANUALE

ȘCOALA se schimbă RADICAL. Liviu Pop face un nou anunț despre MANUALE

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop a declarat că că după prima dezbatere la nivel regional privind proiectul legii manualului şcolar s-a conturat ideea de a avea câte un singur manual de bază, dar şi siguranţa ca pentru fiecare programă şcolară să existe editat un astfel de manual.

„Elementul principal desprins azi este dorinţa colegilor noştri, majoritatea, mai mare decât anticipam, de a avea un singur manual şi nu mai multe. Şi siguranţa ca pentru fiecare programă şcolară să existe editat un manual. Asta cel puţin în zona învăţământului tehnologic unde ştim că se învaţă pe module sau în învăţământul special în care nimeni nu şi-a pus întrebarea de ce copiii din învăţământul special nu au avut manuale în 27 de ani. Asta nu s-a întrebat nimeni”, a spus, într-o conferinţă de presă, Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei Naţionale a menţionat că proiectul legii manualului şcolar este în programul actualei guvernări, conform AGERPRES.

„Proiectul legii manualului şcolar îl avem în programul nostru de guvernare. După dezbaterea de astăzi, eu cred că în maxim două săptămâni putem, în şedinţă de guvern, să iniţiem proiectul de lege a manualului şcolar, în aşa fel încât să parcurgă circuitul parlamentar de dezbatere. A fost o dezbatere serioasă şi aşa cum anticipam, toată lumea îşi doreşte rezolvarea acestei probleme. Nimeni nu doreşte să începem noul an şcolar fără manuale şcolare pentru foarte mulţi elevi şi cu manuale depăşite moral. Ne dorim ca acest lucru să se întâmple în următoare şase luni, să avem efectiv sub forma electronică toate manualele şcolare pentru învăţământul claselor I-VI. În aşa fel, în perioada aprilie-mai-iunie anul viitor, să se poată face şi o formare colegilor noştri, pentru ca din septembrie să intrăm, pentru prima dată după 27 de ani, cu toate manualele la toţi elevii din clasele I-VI, pentru că acolo am rescris programele şcolare.”, a completat Pop.