Un elev a deschis focul marţi într-un liceu american din statul Kentucky, ucigând doi adolescenţi şi rănind alţi 17, înainte de a fi arestat. O nouă nenorocire în mediul şcolar, îndoliază Statele Unite. Cel care a tras, a fost arestat în mod non-violent de agentul unui şerif şi plasat în custodia poliţiei.

Este vorba despre un elev al liceului, de 15 ani. ''Va fi inculpat de omor şi tentativă de omor'' a declarat Matt Bevin, guvernatorul statului situat la est de Appalaches (mare lanţ muntos). Un licean de 15 ani a murit pe loc, altul, tot de 15 ani, a fost atins foarte grav şi a decedat la spital, a mai adăugat guvernatorul. El a precizat că toate vicitimele făceau parte din liceul respectiv. Printre ele, 13 au fost rănite de gloanţe, dintre care 4 spitalizate, dar 3 în stare foarte gravă, a patra în stare stabilă, a precizat poliţia din Kentucky. Alţi 5 s-au rănit în îmbulzeala produsă, informează AFP.

Faptele au debutat la ora 7,57, când un elev a intrat în şcoală înarmat cu un pistol începând să tragă la întâmplare. Prima echipă de intervenţie, sunată la 911, a sosit după 7 minute.

Presa locală a descris scenele de panică, elevi fugind îngroziţi care încotro, în timp de părinţii plângeau şi cereau veşti despre copiii lor. ''Copiii au distrus grilajele şi porţile pentru a ieşi din liceu'', a declarat la NBC Shea Thompson, prezent la faţa loclui.