Școală cu piscină, lift, încălzire în pardoseală şi echipamente hi-tech. Este de stat şi se află în România. Foto

Școală cu piscină, lift, încălzire în pardoseală şi echipamente hi-tech. Este de stat şi se află în România. Foto Şcoală. Sursa foto: bservatorulph.ro

Școală cu piscină, lift, încălzire în pardoseală şi echipamente hi-tech. Da, este adevărat. Şi nu vorbim despre vreo școală privată, ci despre una publică aflată în România.

Mai rar auzim despre o şcoală să fie atât de dotată. Peste 400 de elevi învață, din 15 ianuarie, într-o clădire modernizată. Are săli de clasă colorate, piscină interioară, lift și încălzire în pardoseală. Modernizată cu bani europeni, această școală s-a transformat într-un loc în care elevii vin cu drag.

Școală dotată la cel mai înalt nivel

Școala Gimnazială George Enescu din Sinaia, unde învață 165 de elevi de ciclu primar și alți 259 de gimnaziu, se numără printre unitățile care fac excepție de la lipsurile acute cu care se confruntă sistemul educațional.

Noua școală a fost inaugurată la începutul acestui an, fiind o adevărată surpriză pentru copii, părinți și pentru foștii elevi. Astfel, cele 21 de săli de clasă sunt viu colorate și dotate cu echipamente hi-tech.

Ne puteți urmări și pe Google News

clasa

Școală cu piscină, lift, încălzire în pardoseală. Sursa foto: observatorulph.ro.

De asemenea, caloriferele au devenit doar o amintire, întrucât sistemul de încălzire este prin pardoseală. În plus, persoanele cu dizabilități pot ajunge rapid și ușor la etaj, datorită liftului care este acționat printr-un buton de comandă.

Școala dispune de terenuri de sport, la interior și la exterior, cabinet medical, dar și izolator cu ieșire separată direct în exterior, pentru cazurile în care un elev prezintă o boală contagioasă.

cancelaria profesorilor

Școală cu piscină, lift, încălzire în pardoseală

Sală de așteptare cu biro de informații

Şcoala are sală de așteptare cu birou de informații. De asemenea, şi o cancelarie deloc rigidă ce dă senzația unui loc cald. Totuși, atracția principală, mai ales pentru elevi, este piscina interioară, dedicată orelor de sport.

piscina

Școală cu piscină, lift, încălzire în pardoseală

Școala Gimnazială George Enescu din Sinaia mai are și o sală de mese, o bibliotecă generoasă, sală de lectură, dar și o încăpere destinată proiecțiilor de film.

Valoarea investiției pentru obiectivul „Modernizare Școala Gimnazială George Enescu” este de 18.402.074,72 de lei fără TVA. Autoritățile locale au primit finanțare în cadrul apelului de proiecte PNRR/ 2020/C15, Componenta 15 – educație.

izolator

Școală cu piscină, lift, încălzire în pardoseală

„E un proiect cu care ne mândrim. Am modernizat această școală fiind atenți la cele mai mici detalii, întrucât chiar dăm o mare importanță calității educației copiilor noștri. Au fost doi ani și jumătate grei, dar cred că rezultatul final a meritat”, a spus primarul Vlad Oprea.

articol sustinut