Evenimentul Zilei > Actualitate > Sclavie şi la Vaslui! Un copil de 12 ani, a ajuns la spital, direct de pe moşia unui viceprimar
Sclavie şi la Vaslui! Un copil de 12 ani, a ajuns la spital, direct de pe moşia unui viceprimar

Sclavie şi la Vaslui! Un copil de 12 ani, a ajuns la spital, direct de pe moşia unui viceprimar

Nu numai la Berevoeşti, judeţul Argeş, se practică scllavagismul! Un băiat de 12 ani din Stuhuleţ, comuna Berezeni, judeţul Vaslui, a muncit luni de zile la o fermă din Vetrişoaia fără ca nici o autoritate a statului să ia vreo măsură. Ferma aparţine lui Florinel Barboşanu, viceprimarul Vetrişoaiei.

De viaţa de sclav pe care Mihăiţă a dus-o în ultimele luni n-am fi aflat, probabil, nici azi, dacă băietelul n-ar fi ajuns, marţi seara pe patul spitalului din Huşi, internat cu traumatism abdominal, informează site-ul vasluian vremeanoua.ro. Dintr-o neatenţie, în timp ce păştea vacile viceprimarului, a alunecat şi s-a lovit de o ţeavă de metal dintr-un canal de irigaţie. Pentru că starea de sănătate a copilului era foarte gravă, medicii huşeni au decis transferul lui la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Ieri, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au deschis o anchetă la ferma de la Vetrişoaia, pentru a stabili cum a ajuns un băietel de doar 12 ani să aibă grijă de o turmă de vaci.