Despre SCLAVIA modernă în inima Europei

Despre SCLAVIA modernă în inima Europei

Nu este nevoie să călătoreşti departe de instituțiile UE pentru a afla despre condițiile de muncă ale migranţilor. Chiar dacă Bruxelles-ul este inima Europei considerat o putere financiară, dincolo de zidurilor - Cetăţii UE - viaţa nu este tocmai aşa cum s-ar crede. Exploatarea oamenilor, indiferent de ţara de provinienţă este evidentă, dar nimeni nu face absolut nimic, iar umilinţele sunt crunte.

Un migrant a declarat:  "Ei ne cheamă când există o muncă insuportabilă pentru alții. O dată ce am lucrat 8 ore pe zi fără oprire, există întotdeauna riscul de a fi concediat, ceea ce înseamnă că trebuie să continuăm să muncim fără să spunem nimic pe bani puţini. Trăim în frică, viața noastră de zi cu zi este frică ".

Traficul de persoane pentru exploatarea forței de muncă este în creștere, potrivit celui mai recent raport al Consiliului Europei.  Victimele sunt adesea imigranți fără acte, iar toate grupurile vulnerabile care trăiesc în condiții economice precare sunt în pericol.  Ceea ce pare a fi o oportunitate de angajare se poate transforma într-un iad: victimele depind adesea de traficanți pentru muncă și locuință.

Ei lucrează într-o gamă largă de servicii, cum ar fi producția de alimente, industria restaurantelor, îngrijirea personală și șantierele de construcții. Migranţii sunt adesea forțaţi să lucreze sub amenințare, dar rareori denunță condițiile lor de teama deportării sau represalii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asociația as-Surya din Belgia ajută victimele traficului de ființe umane oferind adăpost.  "Din cauza acestei amplificări a imigrației ilegale, aici sunt din ce în ce mai mulți oameni de origine străină. Apoi, criza economică a mărit nevoia de a avea lucrători disponibili pentru a lucra practic pentru nimic ", a declarat Christian Meulders, de la as-Surya ASBL.

Belgia este un bun exemplu în lupta împotriva traficului de ființe umane, datorită centrelor speciale de primire a victimelor și a noii legislații.  Cu toate acestea, Frederic Kurz, procuror din Liege, explică cât de greu este obținerea de urmăriri penale și condamnări pentru traficanți, notează euronews.com.

 Activiștii declară că multe țări europene trebuie să se lupte mai mult și să coordoneze mai bine ONG-urile, sindicatele și sectorul privat pentru a ajuta la încetarea acestor abuzuri.