Evenimentul Zilei > Justitie > SCLAVI ÎN GERMANIA. Un neamț a fost ARESTAT pentru EXPLOATAREA a ZECI DE ROMÂNI
SCLAVI ÎN GERMANIA. Un neamț a fost ARESTAT pentru EXPLOATAREA a ZECI DE ROMÂNI

SCLAVI ÎN GERMANIA. Un neamț a fost ARESTAT pentru EXPLOATAREA a ZECI DE ROMÂNI

Zeci de femei și bărbați din România au fost exploatați și umiliți, timp de doi ani, în Germania de către neamț, în complicitate cu iubita sa româncă. Cei doi au fost arestați pentru trafic de persoane la capătul unei operațiuni comune a autorităților din țara noastră și a celor din Germania. DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată Arad i-au reținut pe Aeroportul Cluj-Napoca, în ziua în care exploatatorii încercau să fugă din țară.

Un judecător de la Tribunalul Arad a dispus, pe 6 ianuarie, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a cetățeanului german Christian Gerhard Albert Mette și a româncei Eva Kulas. Cei doi au fost reținuți, cu o zi înainte, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Arad, pentru săvârşirea a 30 de infracțiuni de trafic de persoane.

Anchetatorii au stabilit că,  în perioada iulie 2014- iulie 2015, Christian Gerhard Albert Mette, cu ajutorul Evei Kulas a recrutat din România, prin  inducerea  în eroare cu „oferte de muncă”, și a adăpostit în Germania, 30 de victime, femei și bărbați, pe care le-a  exploatat, prin supunerea la executarea unor  munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat în agricultură și la treburile casnice.

Cei doi au fost depistați, pe 4 ianuarie,  în timp ce încercau să părăsească teritoriul României, cu destinația Germania, prin Aeroportul din Cluj Napoca. Cu ocazia controlului efectuat asupra neamțului și a iubitei lui a fost găsită şi confiscată suma de 31.680 euro, provenită din activitatea infracţională.

Acţiunea DIICOT a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad iar în acest caz s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Germania.