Evenimentul Zilei > Social > Schimbările Poștei Române odată cu împlinirea a 160 de ani de la înființare. Cod poștal digitalizat pentru fiecare român
Schimbările Poștei Române odată cu împlinirea a 160 de ani de la înființare. Cod poștal digitalizat pentru fiecare român

Schimbările Poștei Române odată cu împlinirea a 160 de ani de la înființare. Cod poștal digitalizat pentru fiecare român

Cele 1.500 de locaţii fizice ale Poştei Române nu se prezintă la cele mai moderne standarde. Totuși, în ultima perioadă s-a observat o implicare activă a societăţii în tot ceea ce înseamnă modernizare, digitalizare, diversificare.

Poşta Română se află în plin proces de achiziţie a 3.000 de cutii poştale. De asemenea, primele două au fost inaugurate deja. Tot în proces de achiziție se află şi 75 de ghişee poştale. Primul a fost lansat în luna iunie. Mai nou, Poşta Română vrea să schimbe radical modul în care se lucrează astăzi cu codurile poştale.

Societatea vrea să înlocuiască codurile poştale clasice realizate pe criterii geografice, cu unele personale digitalizate. Fiecare român va avea în viitor propriul cod poştal.

Ce au explicat oficialii Poștei Române despre noile schimbări

Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, a declarat ieri, 22 august, că “serviciul poştal modern trebuie să aibă câteva elemente. În primul rând, trebuie să fie rapid. În al doilea rând, trebuie să fie convenabil. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să fie customizat pe nevoile oamenilor. Vă mai spun un lucru, noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare.”

Totuși, încă nu au fost oferite mai multe informații despre cum va funcţiona acest sistem. Cel mai probabil, prin intermediul unei aplicaţii dedicate. Însă cu siguranţă va mai trece o perioadă de timp până se va realiza efectiv la lucru.

Motivul din spatele schimbărilor

Poșta Română a împlinit 160 de ani de la înființare. Astfel, oficialii au decis să lanseze cu această ocazie un nou proces de modernizare a serviciului poștal românesc. Atenția este îndreptată spre angajați, dar și spre calitatea serviciilor. În plus, aniversarea Poștei Române este marcată inclusiv printr-un NFT, considerat un nou trend în lumea poștală, informează Radio România Actualități.