Schimbări la foc automat, în Republica Moldova. Numiri pe bandă rulantă la ședința Guvernului

Schimbări la foc automat, în Republica Moldova. Numiri pe bandă rulantă la ședința Guvernului Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Republica Moldova. Sursa Foto -Facebook

La ședința ținută de Executivul din Republica Moldova, au fost stabilite mai multe remanieri. S-au făcut mai multe numiri în funcțiile oficiale.

În structura Guvernului din Republica Moldova, se petrec mai multe remanieri în aceste zile. După ce Cristina Gherasimov a devenit vicepremier pentru integrare europeană, iar Mihai Popșoi a depus jurământul de ministru al Afacerilor Externe.

Astăzi, cabinetul de miniștri a eliberat din funcție câțiva funcționari și a numit mai mulți secretari de stat. Așadar, procedura a fost făcută, iar Cristina Gherasimov a fost eliberată din funcție de la Ministerul de Externe (MAE). De asemenea, Rodica Crudu nu va mai exercita funcția de secretar de stat la MAE, fiind numită secretară a Guvernului.

Schimbări în lanț, la nivelul Guvernului, în Republica Moldova

La Ministerul de Externe a fost numită secretară de stat Carolina Perebinos, iar la Agricultură este numită secretară de stat Alexandra Șian. Ghenadie Marian va fi șef al Biroului Integrare Europeană din cadrul Executivului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cristina Gherasimov

Sursa foto: Fcebook/Cristina Gherasimov

Viorica Boaghi pleacă din funcția de directoare generală adjunctă a Agenției de Cercetare și Dezvoltare. Funcționara se va afla în concediu pentru îngrijirea copilului, conform realitatea.md.

Ministrul din Externe al Republicii Moldova, a vorbit săptămâna trecută despre decizia pe care a luat-o. Demnitarul a plecat din Parlamentul, de la Chișinău, acolo unde era vicepreședinte, și a preluat funcția pe care o deține în prezent.

Popșoi a explicat că cea care i-a propus să preia mandatul de șef al diplomației de la Chișinău, după demisia lui Nicu Popescu, a fost președinta Maia Sandu. Candidatura a fost agreată inclusiv de prim-ministrul Dorin Recean și membrii partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), fondat de Maia Sandu.

Propunerea a venit, firește, de la doamna președinte, împreună cu domnul prim-ministru. La fel, a fost convenită cu toți colegii din partid (nr. red: PAS). Este un consens, dacă putem spune așa, vizavi de această poziție, de asumare a acestui portofoliu”, a declarat Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR Moldova.

Întrebat dacă au fost analizate și alte candidaturi pentru funcția de viceprim-ministru și ministru de Externe, Mihai Popșoi a precizat că „cel mai bine” ar fi ca întrebarea respectivă să-i fie pusă președintei Sandu. „Eu nu cunosc despre alte candidaturi”.