George Washington, maestru francmason și părinte fondator al Statelor Unite ale Americii

George Washington, maestru francmason și părinte fondator al Statelor Unite ale Americii George Washington, primul președinte al SUA. sursa: arhivă EVZ

George Washington, maestru francmason și părinte fondator al Statelor Unite ale Americii. Care sunt meritele celebtrului general, francmason și om de stat american?

George Washington, maestru francmason și părinte fondator al Statelor Unite ale Americii. Care sunt meritele celebrului general, francmason și om de stat american?

S-a născut la 23 februarie 1732, în Colonia britanică Virginia.  La origine, a fost un proprietar de plantație, având și sclavi. Pasionat de agrimensură, a fost unul din primii topografi amatori, fiind solicitat pentru a topografia terenurile din zona Munților Appalachi. Cel care a intuit potențialul său a fost Lordul Fairfax.

George Washington, inițiat în Francmasonerie și spiritul militar

Legăturile lui cu francmasoneria sunt foarte vechi. Așa se face, că la Fredericksburg, lucru neobișnuit, se știe că el deținea gradul de maestru deși nu avea decât 21 de ani în anul 1753.

Ne puteți urmări și pe Google News

Își începe cariera militară în cadrul Războiului de 7 ani în perioada 1756-1763, război dus de englezi contra francezilor. Va urca în ierarhia militară până la gradul de general.

Ca francmason și militar, a construit primul serviciu secret militar din lumea colonială americană, nucleul viitoarei republici federale, Statele Unite ale Americii.

Așa se face că în anul 1775, generalul George Washington devine principalul lider militar al viitoarei forțe armate a celor 13 colonii britanice de pe coasta de est a Americii de Nord.

A fost primul președinte al SUA

Generalul George Washington a devenit primul președinte federal al SUA, la 16 aprilie 1789. Rolul său în luptele de la Saratoga-1777, ca lider al Armatei Continentale și de la Yorktown -1781, rolul său în proiectarea Declarației de Independență din 4 iulie 1776 și a Constituției din 1787 l-au recomandat pentru cea mai înaltă funcție în nou-creatul stat federal SUA.

George Washington a fost președinte al SUA până în 1797, el retrăgându-se apoi din viața publică.

Moartea legendarului personaj

George Washington, din 1797, până în decembrie 1799, și-a adus contribuția la organizarea viitoarei armate americane, la crearea planurilor de apărare. A fost practic șeful statului major general al armatei americane.

George Washington își păstrase obiceiurile aristocrate. Vâna vulpi, călătorea călare pentru a-și inspecta fermele sale. Așa a procedat și pe 12 decembrie 1799, când vremea s-a schimbat brusc, de la vreme fără precipitații, la ploaie și lapoviță. George Washington a făcut o pneumonie care s-a agravat pe 13 decembrie, iar agravarea a dus la cedarea plămânilor, decesul său survenind la 14 decembrie 1799. Avea doar 67 de ani.