Schimbare SPECTACULOASĂ de situație în Ungaria. Decizie ISTORIĂ a Parlamentului

Două inițiative cetățenești au fost respinse de Parlamentul din Ungaria în legătură cu definirea seculor și rușilor ca grupuri etnice autohtone. În prezent, în Ungaria sunt 13 minorităţi etnice recunoscute oficial. Cele două iniţiative cetăţeneşti au fost aprobate iniţial de Comisia Naţională Electorală de la Budapesta.

Parlamentul ungar a respins definirea secuilor şi ruşilor ca grupuri etnice autohtone, în Ungaria, rezultă din datele postate pe site-ul Parlamentului, potrivit antena3.ro

Recunoaşterea secuilor ca grup etnic a fost solicitată, printr-o iniţiativă cetăţenească, încă din luna iulie a acestui an, şi tot printr-o iniţiativă cetăţenească s-a solicitat şi declararea ruşilor ca grup etnic autohton, în Ungaria. 

Această decizie, votată şi de reprezentanţii partidelor de guvernământ, a fost adoptată la propunerea Comisiei pentru justiţie din cadrul Parlamentului Ungariei, iar comisia, la rândul său, a respins aceste două iniţiative cetăţeneşti la propunerea Academiei Ungare. 

Cele două iniţiative cetăţeneşti au fost aprobate iniţial de Comisia Naţională Electorală de la Budapesta.

Legea privind drepturile minorităţilor naţionale şi etnice prevede că o minoritate este considerată drept grup etnic autohton, dacă trăieşte în Ungaria de cel puţin un secol, dacă este în minoritate din punct de vedere numeric faţă de populaţia statului şi se diferenţiază de celelalte părţi ale populaţiei în ceea ce priveşte limba, cultura şi tradiţiile.