Schimbare majoră în fotbalul românesc, o competiție de tradiție a fost reformată. Cum arată programul competițional în sezonul viitor

Schimbare majoră în fotbalul românesc, o competiție de tradiție a fost reformată. Cum arată programul competițional în sezonul viitor

În Comitetul Executiv al FRF a fost aprobat, astăzi, programul competițional valabil pentru stagiunea 2022 - 2023. De asemenea, s-a dat „undă verde” și pentru noul format pe care îl va avea Cupa României.

Membrii Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au stabilit, miercuri, datele de start ale competiţiilor din viitorul sezon, Liga I urmând să înceapă la 16 iulie. Astfel, Liga 2 va debuta la data de 6 august, iar Liga 3 va începe în data de 27 august.

Liga de Tineret, competiţie aflată la primul sezon, va începe pe 20 august, la fel ca şi Liga Elitelor U17.

Tot în şedinţa Comitetului Executiv s-a decis ca Supercupa României să se dispute pe 9 iulie. Locul de desfăşurare a acesteia va fi stabilit în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.

S-a dat „undă verde” pentru un nu format al Cupei României

De asemenea, a fost aprobat un nou format al Cupei României, precum şi calendarul competiţional al acesteia. Faza regională va debuta pe 6 iulie 2022, iar finala se va desfăşura pe 24 mai 2023.

De asemenea, în Comitetul Executiv s-a aprobat cu unanimitate de voturi modificarea datei de disputare a barajului pentru participarea în competiţiile europene din 29 mai în 27 mai, conform Agerpres.

„A fost aprobat noul format al Cupei României. Am apelat la compania olandeză HyperCube. Va debuta noul format chiar din următorul sezon competițional. Vor crește și premiile totale cu aproximativ 50% chiar din primul sezon competițional, urmând ca în perioada 2024-2027 să înregistrăm creșteri și mai mari. Mai multe detalii despre format vor fi furnizate într-o conferință de presă pe care o vom organiza luni”, a fost anunțul pe care l-a făcut, miercuri, Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„ROAF nu are nevoie de intervenții în ceea ce privește barajul pentru Conference din play-out. ROAF-ul este foarte clar. Doar două echipe au posibilitatea să participe la barajul din play-out, primele două clasate. Înlocuirea lor se poate face doar dacă ele nu dețin licența UEFA. Această punte de legătură dintre play-out și play-off ne-a ajutat să creștem miza sportivă din play-out, astfel încât pare că a fost o intervenție foarte bună”, a mai precizat șeful de la „Casa Fotbalului”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News