Evenimentul Zilei > EVZ Special > Schimbare majoră a legislației în construcții. E vorba de autorizațiile de construire
Schimbare majoră a legislației în construcții. E vorba de autorizațiile de construire

Schimbare majoră a legislației în construcții. E vorba de autorizațiile de construire

O schimbare extrem de benefică celor ce au construit fără autorizație ar putea fi aprobată în curând de Parlament.

Proiectul de lege aparţine preşedintelui interimar PSD, Marcel Ciolacu şi a mai multor senatori şi deputaţi PSD.

Persoanele care au construit fără autorizații în zone unde nu există Planuri Urbanistice Zonale, dar cu respectarea regulamentelor locale de urbanism, pot primi un termen de 4 ani în care să solicite acest document de la primării dacă intră în vigoare un proiect legislativ printre ai cărui inițiatori se numără noul lider PSD, Marcel Ciolacu.

Cum este justificat acest proiect de legislativ

Într-un demers motivat de faptul că românii sunt împiedicaţi să obţină autorizaţii de construire în lipsa unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), mai mulţi senatori şi deputaţi PSD, printre care şi preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, au iniţiat un proiect legislativ care permite primăriilor ca, pe baza regulamentului local de urbanism, să emită autorizaţii de construire fără documentanţii de urbanism pentru construcţia de locuinţe acolo unde nu au aprobat un PUZ.

Ce spune președinta Asociației Investitorilor Imobiliari din România

„Dacă se respectă coeficienții regulamentului local de urbanism, sunt de acord cu această modificare. Legea spune că pentru terenuri mai mari de 3.000 de metri pătrați trebuie să elaborezi un PUZ, dacă nu există un PUZ al zonei, lucru care aduce întârzieri și de 24 de luni. Oricum, sunt cazuri în care terenurile mai mari au fost împărțite în loturi mai mici și autorizate direct“ explică Antoanela Comșa, președinta Asociației Investitorilor Imobiliari din România. Dar, mai multe detalii despre iniţiativă puteţi citi AICI.