Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimb pe schimb între PNL și PSD. Partidele au bătut palma!
Schimb pe schimb între PNL și PSD. Partidele au bătut palma!

Schimb pe schimb între PNL și PSD. Partidele au bătut palma!

Liberalii iau în calcul un pact cu membrii PSD.

PNL vrea să renunțe la propunerea unui nume liberal, pentru conducerea Senatului, „ca să primească la schimb drum liber spre anticipate”, anunță pe surse Antena3.

De la decizia dată acum două săptămâni de CCR, prin care s-a hotărât că numirea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului nu a respectat Constituția, nici PSD, nici PNL nu au mai pomenit nimic de acest subiect.

„Surse din rândul social-democraţiilor spun că varianta actuală este una convenabilă”, mai anunță Antena3.

Băsescu dă cărțile pe față: blat PSD – PNL?! Ce rol cheie va juca Ponta

Amintim că și Traian Băsescu a atras atenția cu privire la un blat dintre PNL și PSD.

Fostul președinte a arătat, zilele trecute, de ce nu crede că social-democrații fac cu adevărat opoziție actualului Guvern Orban.

În direct la România Tv, europarlamentarul PMP a vorbit despre „blatul” pus la cale de liberali cu „dușmanii” social-democrați. „Eu suspectez o înțelegere între PNL și PSD. PSD a vrut să nu existe alegeri locale în două tururi, PNL a angajat răspunderea pe lege, dar a făcut greșeala procedurală, pentru a fi respinsă de CCR. PSD va face jocul necesar pentru ca alegerile anticipate să aibă loc”.

Băsescu susține că, „în mod normal, nu ai cum să le organizezi (n.r. – alegerile anticipate), mai ales în situația în care e domnul Orban, pentru că numai majoritatea le poate declanșa. Constituția noastră e concepută să facă din Parlament o instituție de neatins. Parlamentul poate trânti președintele sau guvernul, dar parlamentul nu poate fi dizolvat, decât foarte greu. Dacă discutam despre posibilitatea tehnica de a dizolva Parlamentul, în lipsa unui aranjament cu PSD, nu există”.