Apar tot mai multe informații de interes public despre candidata la postul de primar al Sectorului 1, franțuzoaica Clotilde Armand, devenită cetățean român cu câteva luni înainte de a-și depune prima candidatură la primărie, în 2016.
Prima dezvăluire care a ridicat mari semne de întrebare în rândul electoratului a fost cea legată de vizita aranjată de Clotilde Armand la Ambasada Franței la București, la acel moment – 2016 – consilier local în cadrul Primăriei sector 1. Ea l-a invitat pe primarul în funcție al sectorului, Dan Tudorache, la o cină cu un înalt funcționar al ambasadei pentru a discuta afaceri... civice. Scopul, declarat de altfel acum, era ca primarul să accepte ca „o companie franceză, cu experiență în domeniu” să se ocupe de ridicarea unui nou spital în partea de nord a Capitalei.
Mai multe amănunte despre acest așa-zis lobby al unui cetățean francez pentru o firmă franceză, în condițiile în care trebuia să se treacă și printr-o licitație conform legii, le-am aflat cu toții în emisiunea lui Silviu Mănăstire de la B1 Tv, când Clotilde Armand a stat față în față cu primarul Sectorului 1 Dan Tudorache.
Tot în acea emisiune s-a vorbit și despre scheleții din dulapul candidaților. Iar în cazul lui Clotilde Armand chiar au început să se înmulțească informațiile despre niște astfel de „scheleți”. Și, exact cum se întâmplă în toate campaniile electorale din lume, electoratul trebuie să știe tot ce se descoperă despre cei care vin în fața poporului să solicite votul.
În Sectorul 1, avem ceea ce se poate numi cea mai dură campanie electorală pe care au văzut-o bucureștenii în ultimii 8 ani. Iar Clotilde Armand, care se autocaracterizează ca fiind ”singurul bebeluș alb născut într-o maternitate din Guadalupe”, unde erau doar bebeluși de culoare, și-a clădit strategia de atac exact pe semnificația acestei primei fraze din CV-ul ei de prezentare. Ea, un candidat alb, curat adică, lângă restul candidaților negri, murdari. În plin val antirasism, această analogie i-a explodat candidatei în față, spre neșansa strategiei dorite.
Scheletul de care se teme cel mai tare: relația cu serviciile secrete
Cu peste 20 de plângeri penale depuse către DNA, Poliția Capitalei și alte instituții în mai puțin de două luni, Clotilde Armand atacă tot mai virulent, iar motivul este, spun oamenii informați, teama de a nu-i ieși pe piață dosarul.
Ascensiunea ei în marile industrii influente precum energia, crearea unui partid (USR) și ridicarea lui în popularitate într-un timp record, ambiția ei de a pune stăpânire pe cea mai importantă primărie dintre cele șase sectoare ale Capitalei sunt teme care au adus-o pe Armand pe prima scenă a politicii de dreapta.
Toate acestea nu sunt rodul ambiției și nici a unei minți geniale.
Clotilde Armand e în misiune – este ultima ultima dezvăluire media. Gravă acuzație, greu de probat la momentul actual, dar...am mai avut cazuri de acest gen și am primit confirmări din surse oficiale după ani și ani de zile. Și, cum ziceau și liberalii, și useriștii, și pesediști, când le convenea – nu iese fum fără foc!
Culmea este că jocul cu acuzații halucinante l-a început chiar candidata Clotilde Armand. Ea a publicat pe pagina ei de Facebook următorul text:
„Topul știrilor false(...) Se zice că Clotilde Armand ar fi de fapt Anastasia Romanov, descendenta ultimului ţar al Rusiei. În 1989 a adus în România dolari, arme, droguri şi o maşină de scris, pentru a ne fura ţara. În 15 iunie 1990 a călcat intenţionat pe florile plantate de mineri în Piaţa Universităţii. A dirijat din umbră CDR, a câştigat alegerile din 1996 şi a uneltit pentru intrarea României în NATO şi UE. Este femeie. Va face obligatorie apa caldă la blocurile din Sectorul 1. Îi plac clătitele. Vrea să interzică pensiile speciale. Deşi ştie perfect limba română, se preface că ar avea accent franţuzesc. Pe scurt, a inventat vaccinul contra Ciumei Roşii!”, a scris ea săptămâna trecută. Știrea cum că ea este „agent secret”, nu a apărut nicăieri, niciodată până la această postare. Deci, de ce ar vrea să scuze ceva ce nu s-a întâmplat?
Apoi, luni, într-un interviu-mărturie a celebrului procuror Mircea Negulescu, zis Portocală, numele franțuzoaicei a apărut în „spovedania” bombă. Anchetatorul care era croit să-i „paradească” pe oamenii lui Ponta, Ghiță și Dragnea a ieșit cu o declarație explozivă.
Procurorul Mircea Negulescu a susținut că generalul SRI Florian Coldea și doi ofițeri de informații francezi i-au vorbit despre candidata USR Clotilde Armand.
“La momentul discutiei pe care a avut-o in sediul Ambasadei Frantei s-a discutat ceva si despre doamna Clotilde Armand. Stiu doar că au fost astfel de discuții in sediul ambasadei franceze. Mie nu mi se pare normal ca un sef operativ al SRI sa mearga la sediul ambasadei si sa discute despre dosarul Apa Nova unde era domnul Semenescu, si sa promita ofiterilor respectivi ca nu va fi arestat domnul Semenescu. Eu stiu ce putea sa spuna domnul Semenescu daca ar fi fost introdus in stare de arest preventiv? Poate putea sa faca niste declaratii spectaculoase, si atunci ca sa nu declare omul cine stie ce l-au plasat in control judiciar. (…) S-a discutat despre domnul Semenescu, dupa care s-au purtat discutii si in legatura cu doamna (n.r. - Clotilde Armand)”.
Intrebat daca “discutau spionii intre ei despre alti spioni”, Negulescu a raspuns: E posibil orice”.
Clotilde Armand ”a primit sarcini de la serviciile franceze”, susține un experimentat jurnalist
În final, cea mai „la sânge” descriere a candidatei la Sectorul 1, despre care surse apropiate serviciilor secrete susțin că sunt cât se poate de reale, a fost publicată de jurnalistul Dan Petre Popa, ieri, 16 septembrie.
„N, 28 iunie 1973, Pointe a Pitre, Franța – departamentul francez de peste mări Guadalupa, căsătorită cu cetățeanul român Sergiu Moroianu Armand, împreună cu care are patru copii.
În legătură cu Clotilde Armand se apreciază că este agent al Serviciului de Informații Externe al Franței - DGSE, fiind în legătura lui Adam Martial - consilier I în cadrul Ambasadei Republicii Franceze la București, precum și al col. Herve Dages - atașatul de securitate internă la aceeași misiune diplomatică.
Este extrem de curios faptul că și soțul acesteia se află în slujba Serviciului de Informații Externe al României (SIE), astfel încât este dubios de stabilit ”care pe care se exploatează” din punct de vedere informativ...
Una dintre problemele cu care se confruntă Clotilde Armand este să ascundă sau să mascheze sumele de bani primite de la statul francez pentru a-și exercita influența asupra instituțiilor statului român de așa manieră încât să se adopte decizii favorabile Franței în domenii economice importante, mai puțin strategii și afaceri militare.
De asemenea, cea în cauză nu a declarat niciodată sumele de bani încasate din poziția de consultant EGIS, firma implicată în acordarea serviciilor de consultanță pentru firma BECHTEL, de la care încasa aproximativ 200 - 300 mii de euro lunar, timp de aproape doi ani. Astfel, casa familiei sale din strada Roma nr. 11 nu apare în declarația sa de avere, deși banii din consultanță i-a încasat în România, fiind apoi externalizați în bănci franceze.
Pentru a-și ascunde și a masca orice apartenență sau legătură cu DGSE, Clotilde Armand este instruită și direcționată cu sarcini, cu ocazia deplasărilor sale în străinătate, Franța sau Austria.
Cel care cunoaște foarte bine apartenența și statutul lui Clotilde Armand este Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRl, unul dintre promotorii și susținătorii inițiali ai constituirii USR ca partid politic, deși ulterior s-a detașat de această formațiune politică, având în vedere faptul că foarte mulți dintre membri acestui partid sunt considerați a fi ”agățați'” de serviciile de informații ale statelor în care s-au stabilit, sau ai căror cetățeni sunt.
Clotilde Armand s-a stabilit în România în anul 1999, lucrând pentru companii mondiale puternice cum ar fi AIRBUS - în anul 2002, în Franța și Germania, din anul 2005 a condus compania GDF Suez România, iar din anul 2013 a condus divizia din România a companiei de inginerie EGIS (consultantul BECHTEL).
Mai prezintă interes că, inițial, Clotilde Armand - în calitate de fondatoare a USR alături de Nicușor Dan și Sergiu Moroianu, au cunoscut faptul că actualul candidat la Primăria Generală a Capitalei, Nicușor Dan, a primit sume consistente de bani via Moscova - aproximativ 20 milioane de euro, pentru constituirea și susținerea USR. Deși cea în cauză s-a delimitat apoi de Nicușor Dan din cauza acestui fapt, fiindu-i teamă de un scandal mediatic cu efecte dramatice negative asupra USR, ulterior a achiesat la această stare de fapt, continuând să rămână membră a acestei formațiuni politice, așa cum a primit sarcini de la serviciile franceze.
Într-o altă ordine de idei este cunoscut în mediul serviciilor de informații românești faptul că sus-numita este dirijată de către statul francez, prin intermediul cadrelor DGSE, să susțină interesele economice ale acestei țări în țara noastră, în detrimentul intereselor României, așa cum a tranșat Francois Mitterrand - președinte al Franței în perioada 1981-1995,cu omologul său american George W. Bush, în scopul păstrării statului român ca obedient și colonie al statului francez.
Bre, francezilor, mai studiați (și voi) clasicii ruși.”, a scris jurnalistul pe contul său de Facebook.
Pare un text scris la mânie de experimentatul jurnalist. Dar, așa cum ancheta din dosarul morții unui angajat al Distrigaz, în 2009, a arătat că lucrurile au stat altfel decât au fost prezentate la acel moment, acum avem mai mulți factori care susțin veridicitatea acestor informații: un procuror, un primar, un jurnalist consacrat, care citează surse apropiate serviciilor secrete.
Asupra acestor acuzații se pune o singură întrebare: aceasta a fost, oare, scutul lui Clotilde Armand în contractul-țeapă de la Bechtel/Egis, care a păgubit România de 1,5 miliarde de euro pentru realizarea autostrăzii Transilvania, drum care nu a mai fost realizat niciodată?
Extrainfo. Cine este Martial Adam – menționat în textul publicat de jurnalistul Dan Petre Popa?
Martial Adam, însărcinat cu afaceri ad-interim la Ambasada Franţei, a caracterizat, în 2018, ca fiind foarte bună relaţia economică a Franței cu ţara noastră, subliniind că există peste 2.300 de companii franceze în România. Franţa este al patrulea investitor în România, cu 4,2 miliarde de euro, spunea diplomatul.