Chicago, unul dintre cele mai afectate orașe, este ca şi "mort" după ce sistemele de transport s-au blocat, școlile s-au închis, iar poliția a avertizat asupra riscului accentuat de accidente pe drumurile înghețate. O imagine dramatică luată dintr-un avion care zboară peste Chicago arată cum Lacul Michigan a rămas practic înghețat ca în scenele din filmul Sci-Fi Disaster The Day After Tomorrow.

Temperaturile au scăzut la -30C în Chicago, Illinois și -26C în Minneapolis, Minnesota. În unele părţi ale SUA a fost mai rece decât  în Antarctica. Temperaturile, din cauza vântului, în câmpurile nordice și ale marilor lacuri, au scăzut la minus -41 grade C, în parcul Rapids, Minnesota și -35 grade C în Fargo, Dakota de Nord, potrivit serviciului meteorologic NWS.

Aproximativ 20 de milioane de oameni din întreaga Americă se așteptă la temperaturi de -28C sau mai scăzute până la sfârșitul săptămânii.  

Temperaturile sunt atât de extreme încât specialiştii au avertizat că pot provoca degeraturi si hipotermie în  doar cinci minute.  NBC  a avertizat oamenii din Chicago, că vânturile sălbatice vor face ca temperaturile să se simtă la  -48C, şi să se abțină să iasă din casă în afară de vreo urgenţă.  Meteorologul National Weather Service (NWS), Ricky Castro, a spus: "Acest fenomen ar putea intra în istorie", titrează dailystar.

 

 

 
 
New York zăpadă

noi vreme chicago

PERI orizont este văzut de pe plaja din

vartej polar vremelnic

Vremea polară vremă