Evenimentul Zilei > International > Scene APOCALIPTICE: Lac îngheţat în mijlocul unui VORTEX POLAR, temperaturi de -48 grade. Celsius. Imagini dramatice în articol
Scene APOCALIPTICE: Lac îngheţat în mijlocul unui VORTEX POLAR, temperaturi de -48 grade. Celsius. Imagini dramatice în articol

Scene APOCALIPTICE: Lac îngheţat în mijlocul unui VORTEX POLAR, temperaturi de -48 grade. Celsius. Imagini dramatice în articol

Scene apocaliptice pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Cel puțin 12 persoane au fost ucise de îngheț în statele Midwest din Michigan, Iowa, Indiana, Illinois, Chicago, Wisconsin și Minnesota. Un ger arctic, care străbate SUA, a adus temperaturi extrem de scăzute şi periculoase declanșând furtuni de zăpadă. Fenomen meteorologic cunoscut sub numele de vortex polar.

Chicago, unul dintre cele mai afectate orașe, este ca şi "mort" după ce sistemele de transport s-au blocat, școlile s-au închis, iar poliția a avertizat asupra riscului accentuat de accidente pe drumurile înghețate. O imagine dramatică luată dintr-un avion care zboară peste Chicago arată cum Lacul Michigan a rămas practic înghețat ca în scenele din filmul Sci-Fi Disaster The Day After Tomorrow.

Temperaturile au scăzut la -30C în Chicago, Illinois și -26C în Minneapolis, Minnesota. În unele părţi ale SUA a fost mai rece decât  în Antarctica. Temperaturile, din cauza vântului, în câmpurile nordice și ale marilor lacuri, au scăzut la minus -41 grade C, în parcul Rapids, Minnesota și -35 grade C în Fargo, Dakota de Nord, potrivit serviciului meteorologic NWS.

Aproximativ 20 de milioane de oameni din întreaga Americă se așteptă la temperaturi de -28C sau mai scăzute până la sfârșitul săptămânii.  

Temperaturile sunt atât de extreme încât specialiştii au avertizat că pot provoca degeraturi si hipotermie în  doar cinci minute.  NBC  a avertizat oamenii din Chicago, că vânturile sălbatice vor face ca temperaturile să se simtă la  -48C, şi să se abțină să iasă din casă în afară de vreo urgenţă.  Meteorologul National Weather Service (NWS), Ricky Castro, a spus: "Acest fenomen ar putea intra în istorie", titrează dailystar.

 

 

 
 
New York zăpadă

noi vreme chicago

PERI orizont este văzut de pe plaja din

vartej polar vremelnic

Vremea polară vremă

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.