Evenimentul Zilei > Social > Scenariu roșu într-un mare județ din România. Ce măsuri trebuie respectate
Scenariu roșu într-un mare județ din România. Ce măsuri trebuie respectate

Scenariu roșu într-un mare județ din România. Ce măsuri trebuie respectate

Un nou județ din România este afectat puternic de coronavirus, autoritățile urmând să ia măsurile legale.

Cinci orașe dintr-un județ din România sunt afectate de numărul mare al infectărilor cu coronavirus. Astfel, orașele Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș și Sebeș vor intra începând de miercuri în scenariul roșu, autoritățile putând să impună o serie de restricții.

Măsura a fost decisă după actualizarea datelor de către Direcția de Sănătate Publică Alba. În ultimele 14 zile, în cele cinci orașe a fost depășită rata de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori. Conform Hotărârii luate de Guvern, în orașele în care incidența depășește 3/1000 se iau o serie de măsuri.

Se trece la scenariul roșu 

Astfel, toate unitățile de învățământ vor trece la scenariul roșu, elevii urmând să facă ore exclusiv online. Decizia se aplică și pentru activitățile desfășurate în creșele din municipiu. O altă măsură vizează obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice.
Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, accesul publicului fiind permis. Acest lucru se interzice la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Dacă se depășește incidența de 3/1.000 de locuitori este interzisă desfășurarea unor activități, cum ar fi prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în restaurante și cafenele dar și a jocurilor de noroc. Restaurantele și a cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare sunt deschise doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele sau localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile,

România a înregistrat, miercuri, un nou record al cazurilor noi de coronavirus.

4.016 persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore iar 894 de cazuri au fost reconfirmate, în urma retestărilor.

Numărul pacienților internați în stare gravă la ATI a ajuns la 686, find un record de la debutul epidemiei.

66 de oameni și-au pierdut viața în ultima zi, în urma infectării cu SARS-CoV-2, bilanțul total ajungând la 5.601, potrivit b1.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.