Evenimentul Zilei > Politica > Scena politică în fierbere. Ciolacu se așteaptă la orice din partea PNL
Scena politică în fierbere. Ciolacu se așteaptă la orice din partea PNL

Scena politică în fierbere. Ciolacu se așteaptă la orice din partea PNL

Președintele interimar al PSD. Marcel Ciolacu susține că adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pentru alegerea primarilor în două tururi, în contextul în care partidul său va depune o moțiune de cenzură, va duce la un conflict de natură constituțională. Ciolacu a precizat că partidul său este pregătit pentru orice scenariu, inclusiv acesta în care Guvernul își va asuma răspunderea și, totodată, va adopta și o OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

„Din câte știu dacă Guvernul va veni cu o Ordonanță de Urgență în vreme ce își asumă răspunderea pe legea alegerii primarilor în două tururi va declanșa un conflict constitutional, dar acest lucru ține de jurisprudența CCR”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai mult, el a arătat că orice OUG devine lege la un moment dat, după dezbaterea în Parlament. Astfel, în ipoteza în care Guvernul nu pica la moțiune, președintele României va fi pus în situația de a promulga două legi cu același conținut.

„Este un lucru utopic dar mă aștept de la orice de la PNL”, a precizat Ciolacu.

Guvernul condus de Ludovic Orban își va asuma răspunderea pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Mai mult, liberalii au pus la cale și un scenariu în urma căruia s-ar putea ajunge la alegeri anticipate.