Evenimentul Zilei > International > Scara Turnului EIFFEL se vinde pe BANI mulţi
Scara Turnului EIFFEL se vinde pe BANI mulţi

Scara Turnului EIFFEL se vinde pe BANI mulţi

O bucată din scara originală în spirală a Turnului Eiffel din Paris a fost vândută la licitaţie cu suma de 169.000de euro, de trei ori mai mult decât se estimase, a declarat un purtător de cuvânt al casei de licitaţii Artcurial.

Cumpărătorul, un colecţionar necunoscut din Orientul Mijlociu, a achiziţionat o secţiune de 25 de trepte a scării vechi de 129 de ani, înaltă de 4,3 metri şi cântărind aproape 900 de kilograme. Piesa, care provenea dintr-o colecţie privată din Canada, unea odată cele două etaje superioare ale Turnului Eiffel. Este una dintre dintre cele 24 de secţiuni care au fost tăiate în 1983, după instalarea unui ascensor între cele două etaje, scrie Rador.

Alte porţiuni ale scării pot fi găsite în locuri precum grădinile Fundaţiei Yoishii din Japonia, lângă Statuia Libertăţii din New York sau parcul Disneyland din Florida. Licitaţia de marţi a fost mult mai puţin frenetică decât în 2016, când o altă secţiune a turnului s-a vândut cu 523.800 de euro, sumă care a depăşit de zece ori estimarea iniţială.