Scapi de ce ai prin frigider. Pizza delicioasă, făcută în casă

Pizza. Sursa foto: Pixabay

Un pic de resturi de pâine, ciabatta, baghetă sau ce aveți acasă sunt instrumentele perfect pentru a folosi tot felul de resturi din frigider. Puneți-le pe foc și iată: „pizza" făcută în casă.  Chiar și cea mai mică cantitate de resturi poate fi transformată într-o masă îmbelșugată.

Tacos, sushi și chiar pizza pot fi realizate cu această abordare. De asemenea, preparatele au nevoie de foarte puține ingrediente, ceea ce le face un mod perfect pentru reciclarea resturilor. Chiar și doar câteva legume, bucăți de pește sau carne se potrivesc foarte bine pe o pizza.

Rețetă de pizza cu ce ai în frigider

Nu există reguli aici: alegeți baza de pâine (ciabatta, baghetă sau chiar felii de pâine albă) și acoperiți-o cu orice aveți la dispoziție. Pregătiți o pizza margherita clasică cu roșii tocate sau sos de pizza și puțină brânză. Sau alegeți o pizza italiană folosind doar brânză, usturoi, ierburi și șuncă sau rucola pentru tooping-uri.

Desigur, topping-urile clasice precum mozzarella, roșii, busuioc, pepperoni, ardei și ciuperci sunt binevenite. Dar ideea din spatele acestui fel de mâncare este să folosiți ce aveți în frigider. Unele dintre cele mai bune pizzerii sunt cele mai inventive. Așa că gândiți ca ele și faceți combinații noi și interesante folosind ceea ce aveți în cămară.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 1 pâine sau ce aveți pe acasă
  • Topping-uri - toate opționale și după gust
  • 3-5 linguri de sos roșu (sos pentru pizza sau paste,  roșii tocate)
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 30-50 g resturi de brânză

Alte garnituri:

  • 30 g legume (de exemplu, vinete, fasole verde, dovlecei tăiați felii, ridichi, ceapă verde)
  • 30 g carne gătită (de exemplu, pui, porc, cârnați)
  • ierburi (de exemplu, busuioc, oregano, cimbru, mentă)
  • mezeluri (de exemplu, șuncă, prosciutto, chorizo)

Mod de preparare

Se întinde sosul roșu pe baza pâinii alese, lăsând o crustă de 3 cm goală pe toată marginea. Legumele mici sau tăiate felii subțiri se împrăștie deasupra. Dacă se utilizează o legumă cum ar fi spanacul sau vinetele, se prepară mai întâi în ulei de măsline. Dacă doriți să aveți și carne pe pizza, împrăștiați puțină carne de pui gătită și mărunțită sau alte sortimente.

Gătiți pizza în cuptor la foc mare timp de aproximativ 10 minute sau până când toppingurile încep să se rumenească ușor. Se savurează caldă (sau rece pentru micul dejun în dimineața următoare), conform The Guardian .